Gubbröra - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Gubbröra
Gubbröra recept

Underbar husmanskost och en given rätt på smörgåsbordet på såväl Operakällaren som i folkhemmet sedan många decennier tillbaka. Med få enkla ingredienser som ägg, ansjovis och lök, möts alla smaker på ett nästan magiskt sätt.

Ursprunget på namnet är inte beskrivet men det kan intygas att det är en rätt som passar för alla, såväl gubbar som gummor.

Kategorier:

Förrätter
Tilltugg/snacks/snittar
Smårätter/tapas
Buffé
Fisk
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

Du behöver:

  • 3 ägg, hårdkokta
  • 8 rensade ansjovis (16 filéer)
  • 1 1/2 msk rödlök
  • 4 skivor kavring
  • 25 g smör
  • 3-4 msk finhackad persilja

Gör så här:

  1. Hårdkoka äggen och låt dem svalna.
  2. Stek brödskivorna knapriga i smör.
  3. Skala äggen. Finhacka löken och äggen. Skär ansjovisen i små bitar.
  4. Blanda samman ägg, ansjovis och rödlök.
  5. Lägg eller bred på kavringen.
Tips! Gör små snittar av dem - räcker till ca 12-16 st.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Gubbröra
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder