Gubbröra - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Gubbröra

Underbar husmanskost och en given rätt på smörgåsbordet på såväl Operakällaren som i folkhemmet sedan många decennier tillbaka. Med få enkla ingredienser som ägg, ansjovis och lök, möts alla smaker på ett nästan magiskt sätt.

Ursprunget på namnet är inte beskrivet men det kan intygas att det är en rätt som passar för alla, såväl gubbar som gummor.

Kategorier:

Förrätter
Tilltugg/snacks/snittar
Smårätter/tapas
Buffé
Fisk

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 3 ägg, hårdkokta
  • 8 rensade ansjovis (16 filéer)
  • 1 1/2 msk rödlök
  • 4 skivor kavring
  • 25 g smör
  • 3-4 msk finhackad persilja

Gör så här:

  1. Hårdkoka äggen och låt dem svalna.
  2. Stek brödskivorna knapriga i smör.
  3. Skala äggen. Finhacka löken och äggen. Skär ansjovisen i små bitar.
  4. Blanda samman ägg, ansjovis och rödlök.
  5. Lägg eller bred på kavringen.
Tips! Gör små snittar av dem - räcker till ca 12-16 st.
middagstips - matkasse.se
middagstips