Hamburgare med avokadoröra och klyftpotatis - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Hamburgare med avokadoröra och klyftpotatis
Receptet kommer från
ICA.
Du behöver:
- 900 g fast potatis
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 2 avokado
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tomater
- ca 500 g nötfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 4 skivor cheddarost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna
.
- Potatis: Klyfta potatisen och blanda den med olja, salt och
peppar i en bunke. Häll ut potatisen på långpannan och sätt
in mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa
köttet och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
- Skär tomaterna i skivor.
- Hamburgare: Dela färsen i fyra delar och forma till burgare
utan att röra runt färsen för mycket. Stek dem i matfett i en
stekpanna några minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Lägg burgarna i en ugnssäker form och lägg på ostskivorna.
Sätt in burgarna mitt i ugnen tills osten precis smälter.
- Rosta bröden i en torr och het stekpanna eller i ugnen.
- Servera burgarna med alla tillbehör.
Tips! Med en hamburgerpress håller köttet ihop fint och passar bra att grilla också!
middagstips - matkasse.se
middagstips