Het kräftpanna med färsk pasta - Recept från matkasse.se

20
4
Svårighetsgrad: Enkel
Het kräftpanna med färsk pasta

Het kräftpanna med färsk pasta och hackad persilja – snabblagat så det förslår men utan någon kompromiss på vällagad mat med goda smaker. Basen till såsen utan kräftstjärtar gör rätten till ett gott vegetariskt alternativ. Mums!

Recept med fina ingredienser kommer från Middagsfrid’s Snabba Sommarkasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Skaldjur
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • ½ zucchini
  • ½ gul paprika
  • 1 fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fp körsbärstomater (250 g)
  • 1 fp passerade tomater (390 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 fp färsk fettucinepasta (500 g)
  • ½ kruka persilja
  • ½ citron
  • 2 fp kräftstjärtar (800 g)

Gör så här:

  1. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
  2. Kräftpanna (traktörpanna): Skär ½ zucchini i ½ cm breda kvartar. Tärna ½ gul paprika. Finstrimla 1 fänkål. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja och fräs grönsakerna, 2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk salt på medelhög värme i 6 min.
  3. Rör ner 1 fp körsbärstomater (250 g), 1 fp passerade tomater (390 g), 1 dl crème fraiche, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) och 1 tsk sambal oelek i pannan och sjud på medelhög värme i 4 min.
  4. Koka 2 fp färsk fettucine- pasta (500 g) 1 min kortare än anvisningarna på förpackningen.
  5. Hacka ½ kruka persilja. Vänd ner den nykokta pastan, skalet och saften från ½ citron och 2 fp avrunna kräftstjärtar (800 g) i pannan och värm i ca 1 min. Toppa med persiljan. Klart att servera!
middagstips - matkasse.se
middagstips