Het räkpasta med citron och tomater - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Het räkpasta med citron och tomater

Het räkpasta – en snabblagad rätt med god sås med fänkål som ger en härlig krisp, sambal oelek för hettan och till sist räkorna. En härligt god vardagsrätt och med en sås som klarar sig bra på egen hand, utan räkorna, som vegetarisk variant.

Recept och fina råvaror från Middagsfrid’s Originalkasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Skaldjur
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
stora

Originalkassen

- En komplett matkasse för hela veckan!

Du behöver:

  • ½ zucchini
  • ½ purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ fp körsbärstomater (125 g)
  • 1 fp passerade tomater (390 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 350 g tagliatellpasta
  • 1 fp persilja (20 g)
  • ½ citron
  • 2 fp räkor (800 g)

Gör så här:

  1. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen. Räkpanna (traktörpanna): Skär ½ zucchini i ½ cm breda kvartar. Skölj och strimla ½ purjolök. Tärna 1 röd paprika. Finstrimla 1 fänkål. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja och fräs grönsakerna, 2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk salt på medelhög värme i 6 min.
  2. Rör ner ½ fp körsbärstomater (125 g), 1 fp passerade tomater (390 g), 1 dl crème fraiche, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) och 1 tsk sambal oelek i pannan och sjud på medelhög värme i 4 min.
  3. Koka 350 g tagliatellepasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Hacka 1 fp persilja (20 g). Vänd ner den nykokta pastan, skalet och saften från ½ citron och 2 fp avrunna räkor (800 g) i pannan och värm i ca 1 min. Toppa med persiljan. Klart att servera!
middagstips - matkasse.se
middagstips