Indisk blomkålsgryta med naanbröd - Recept från matkasse.se

60
4
Svårighetsgrad: Enkel
Indisk blomkålsgryta med naanbröd

Blomkålsgryta med naanbröd – en härligt gyllene och smakrik vegetarisk vardagsfavorit. Det hembakade supergoda naanbröden är pricken över i:et i denna rätt och de är enkla att göra. Allt som krävs är lite tid och förberedelser.
En härlig soppa!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2-3 morot
  • 1 blomkål
  • 100 g gröna ärtor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • persilja (eller koriander)
  • Naanbröd:
  • 1 påse torrjäst (à 12 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 msk salt
  • 1 kg vetemjöl
  • 150 g smält smör
  • 2 ägg
  • rapsolja

Gör så här:

  1. Börja med att sätta degen till naanbröden och låt jäsa klart, om du väljer att baka dem själv.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lätt i en stor kastrull med riktigt med olja.
  3. Skala och slanta morötter och bryt blomkålen till mindre buketter. Tillsätt i kastrullen tillsammans med ärtor.
  4. Slå över kokosmjölk och vatten. Tillsätt buljongtärning, curry och sambal oelek och låt grytan puttra i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa grytan med koriander eller persilja och servera tillsammans med naanbröden.
  6. Naanbröd
  7. Lös upp jästen i vattnet (40°C). Blanda i sockret. Låt degvätskan stå tills det börjar skumma, ca 10 minuter.
  8. Blanda i resten av de torra och därefter de våta ingredienserna.
  9. Kör degen 10 minuter i matberedare (med stor degbunke) eller knåda den något längre för hand. Låt jäsa övertäckt på varm plats i 25 minuter.
  10. Knåda degen ett par minuter och kavla ut till 12 platta brödkakor (för 12 bröd).
  11. Stek bröden i olja på hög värme, 3-5 minuter per sida. När bröden fått fin färg och puffat upp något i volym är de klara.
  12. Servera direkt.
middagstips - matkasse.se
middagstips