Indisk daal med kål- och morotssallad - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Indisk daal med kål- och morotssallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
Tasteline
Receptet kommer från Tasteline.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1st gul lök
  • 1/2 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära, färsk
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 tsk honung
  • 200 gr röda linser
  • 6 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong, eller tärningar
  • 2 st tomater
  • 1/2 kruka koriander
  • salt
  • 1/2 salladskål
  • 300 gr morötter
  • olja och balsamvinäger
  • flingsalt
  • 4 portioner ris
  • mango chutney

Gör så här:

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Grytan: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Blanda samman garam masala, spiskummin, gurkmeja, chilipulver och kanel i en liten skål.
  4. Värm en stor kastrull eller gryta med rapsoljan och smöret. Fräs lök- och ingefärshacket. tillsammans med kryddorna i 1 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré och honung och fräs runt under omrörning ca 20 sek.
  5. Tillsätt linser, vatten och buljong. Skölj och skär tomaterna i mindre bitar och tillsätt till grytan. Rör om och låt grytan småkoka i ca 15 min. Rör om då och då. Smaka av med lite salt.
  6. Sallad: Skölj och strimla salladskålen och skala och riv morötterna. Blanda med lite olja och vinäger och strö över lite flingsalt.
  7. Skölj och grovhacka koriandern och strö över den färdiga grytan. Servera med sallad, ris och ev mango chutney.
middagstips - matkasse.se
middagstips