Indisk daal med kål- och morotssallad - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Indisk daal med kål- och morotssallad
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1st gul lök
- 1/2 st purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk ingefära, färsk
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk spiskummin, malen
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk kanel
- 3 msk rapsolja
- 1 msk smör
- 2 msk tomatpuré
- 3 tsk honung
- 200 gr röda linser
- 6 dl vatten
- 2 msk grönsaksbuljong, eller tärningar
- 2 st tomater
- 1/2 kruka koriander
- salt
- 1/2 salladskål
- 300 gr morötter
- olja och balsamvinäger
- flingsalt
- 4 portioner ris
- mango chutney
Gör så här:
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Grytan: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och strimla purjolöken.
- Blanda samman garam masala, spiskummin, gurkmeja, chilipulver och kanel i en liten skål.
- Värm en stor kastrull eller gryta med rapsoljan och smöret. Fräs lök- och ingefärshacket. tillsammans med kryddorna i 1 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré och honung och fräs runt under omrörning ca 20 sek.
- Tillsätt linser, vatten och buljong. Skölj och skär tomaterna i mindre bitar och tillsätt till grytan. Rör om och låt grytan småkoka i ca 15 min. Rör om då och då. Smaka av med lite salt.
- Sallad: Skölj och strimla salladskålen och skala och riv morötterna. Blanda med lite olja och vinäger och strö över lite flingsalt.
- Skölj och grovhacka koriandern och strö över den färdiga grytan. Servera med sallad, ris och ev mango chutney.
middagstips - matkasse.se
middagstips