Indisk palak paneer med sval youghurt - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Indisk palak paneer med sval youghurt

Palak Paneer som är en klassisk indisk rätt och att betrakta som deras husmanskost. Har finns många varianter med både styrka och innehåll. I detta receptet är det väl balanserade smaker och goda ingredienser, såsom halloumi och kokosmjölk. På slutet tillsätts den färska spenaten som ger både lite extra liv i både syn och smak till grytan.

En vegetarisk gryta full av goda smaker och ingredienser.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 4 port valfritt ris/gryn
  • 1 bit ingefära
  • 150 g gul lök (1–2 st)
  • 1 fp solroskärnor (100 g)
  • 2 ½ msk garam masala
  • 3 msk neutral olja
  • 2 msk honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 150 g morötter (2–3 st)
  • ½ gurka
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 fp halloumi (400 g)
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 fp passerade tomater(390 g)
  • 1 fp bladspenat (250 g)
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här:

  1. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.
  2. Kryddpasta (stavmixer + mixerbunke): Grovriv 1 bit ingefära till 2 msk riven. Grovhacka 150 g gul lök (1–2 st). Blanda löken och ingefäran med 1 fp solroskärnor (100 g), 2 ½ msk garam masala, 2 msk neutral olja, 2 msk honung, 2 msk tomatpuré, 1 tsk spiskummin, 1 ½ tsk salt och 2 krm cayennepeppar i bunken. Mixa till en tjock smet.
  3. Sallad (skål): Skala och hyvla 150 g morötter (2–3 st) och ½ gurka i långa strimlor med en skalare. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  4. Gryta (traktörpanna): Skär 2 fp halloumi (400 g) i 1 cm stora tärningar. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek halloumin och kryddpastan på medelvärme i 3 min. Tillsätt 1 burk kokosmjölk (400 ml) och 1 fp passerade tomater (390 g). Låt puttra i 4–5 min tills allt blir varmt. Vänd ner 1 fp bladspenat (250 g) i pannan och låt den sjunka ihop ca 2–3 min.
  5. Servera grytan med riset, salladen och 2 dl matyoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips