Indisk palak paneer med sval youghurt - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Indisk palak paneer med sval youghurt

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 4 port valfritt ris/gryn
  • 1 bit ingefära
  • 150 g gul lök (1–2 st)
  • 1 fp solroskärnor (100 g)
  • 2 ½ msk garam masala
  • 3 msk neutral olja
  • 2 msk honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 150 g morötter (2–3 st)
  • ½ gurka
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 fp halloumi (400 g)
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 fp passerade tomater(390 g)
  • 1 fp bladspenat (250 g)
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här:

  1. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.
  2. Kryddpasta (stavmixer + mixerbunke): Grovriv 1 bit ingefära till 2 msk riven. Grovhacka 150 g gul lök (1–2 st). Blanda löken och ingefäran med 1 fp solroskärnor (100 g), 2 ½ msk garam masala, 2 msk neutral olja, 2 msk honung, 2 msk tomatpuré, 1 tsk spiskummin, 1 ½ tsk salt och 2 krm cayennepeppar i bunken. Mixa till en tjock smet.
  3. Sallad (skål): Skala och hyvla 150 g morötter (2–3 st) och ½ gurka i långa strimlor med en skalare. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  4. Gryta (traktörpanna): Skär 2 fp halloumi (400 g) i 1 cm stora tärningar. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek halloumin och kryddpastan på medelvärme i 3 min. Tillsätt 1 burk kokosmjölk (400 ml) och 1 fp passerade tomater (390 g). Låt puttra i 4–5 min tills allt blir varmt. Vänd ner 1 fp bladspenat (250 g) i pannan och låt den sjunka ihop ca 2–3 min.
  5. Servera grytan med riset, salladen och 2 dl matyoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips