Koka 3 1/2 dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Dressing: vispa ihop 2 msk vitvinsvinäger, 2 msk neutral olja, 2 tsk socker, 2 krm salt, finrivet skal och pressad saft av 1 lime (ca 1 msk) i en rymlig skål. Smaka av med lite chili flakes (ca ½ tsk).
Skala och dela 1 gurka på längden. Gröp ur kärnhuset och skiva gurkan. Finstrimla 1 förp sockerärter och 1/2 rödlök. Grovhacka 1/2 förp mynta. Lägg allt i skålen.
Rosta 2 msk sesamfrön gyllene i en torr stekpanna. Blanda sesamfrön, 2 vitlöksklyftor (pressade) och 1 förp fryst ingefära med gurksalladen.
Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna. Lägg ner 2 förp dumplings (frysta) och häll över 3/4 dl vatten eller enl. tillagningen på förpackningen. Täck pannan med ett lock eller aluminiumfolie och sänk värmen något. När allt vatten ångat bort och knytena fått färg på undersidan är de klara, 5-8 min. Lägg upp tillhörande dippsås (tinad) i en liten skål.
Servera nystekta dumplings med dippsås, jasminris och sesamrostad gurksallad.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension