Japanska dumplings med sesamrostad gurksallad - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Japanska dumplings med sesamrostad gurksallad
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 3 1/2 dl jasminris
- 1/2 rödlök
- 1 förp fryst ingefära
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st gurka
- 2 msk sesamfrön
- 1/2 förp mynta
- 1 lime
- 2 förp dumplings
- 1 förp sockerärter
- salt
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk socker
- 2 msk neutral olja
- chili flakes
- vatten
Gör så här:
- Koka 3 1/2 dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Dressing: vispa ihop 2 msk vitvinsvinäger, 2 msk neutral olja, 2 tsk socker, 2 krm salt, finrivet skal och pressad saft av 1 lime (ca 1 msk) i en rymlig skål. Smaka av med lite chili flakes (ca ½ tsk).
- Skala och dela 1 gurka på längden. Gröp ur kärnhuset och skiva gurkan. Finstrimla 1 förp sockerärter och 1/2 rödlök. Grovhacka 1/2 förp mynta. Lägg allt i skålen.
- Rosta 2 msk sesamfrön gyllene i en torr stekpanna. Blanda sesamfrön, 2 vitlöksklyftor (pressade) och 1 förp fryst ingefära med gurksalladen.
- Hetta upp 1 msk neutral olja i en stekpanna. Lägg ner 2 förp dumplings (frysta) och häll över 3/4 dl vatten eller enl. tillagningen på förpackningen. Täck pannan med ett lock eller aluminiumfolie och sänk värmen något. När allt vatten ångat bort och knytena fått färg på undersidan är de klara, 5-8 min. Lägg upp tillhörande dippsås (tinad) i en liten skål.
- Servera nystekta dumplings med dippsås, jasminris och sesamrostad gurksallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips