Jordärtskockssoppa med krispiga korvslantar - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Jordärtskockssoppa med krispiga korvslantar

En soppa på en liten härdig, lättodlad knöl med len och god smak med karaktär. Den är lite krånglig att skala men värd sitt tålamod.
Koka soppa, gör puré eller varför inte en bearnaise med jordärtskocka. Kika här på receptet.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Korv
Soppa
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • ca 500 g jordärtskockor
  • ca 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl vitt matvin
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond/2 buljongtärningar
  • 1 dl grädde
  • 1-2 krm salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1 pkt chorizo
  • 1/3 pkt persilja

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockor, potatis och lök, skär allt i bitar. Skala vitlöken. Stek jordärtskocka, potatis, lök och pressad vitlök i smör ett par minuter.
  2. Häll på matvinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och häll/lägg i fond och buljong. Rör om. Låt koka i 20-25 minuter under lock tills allt är mjukt.
  3. Slanta korven och stek den krispig.
  4. Mixa soppan, rör i grädden och värm den igen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med hackad persilja.
middagstips - matkasse.se
middagstips