Jordnötsbiffar med kokosris - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Enkelt
Foto: Gisela Lindh
Jordnötsbiffar med kokosris
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- Jordnötsbiffar;
- 150 g morötter (1–2 st)
- 1 fp jordnötter (175 g)
- 1 fp cashewnötter (100 g)
- 1 fp sköljda vita bönor (400 g)
- 1 ägg
- ½ dl majs-stärkelse
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 tsk chilipulver
- Kokosris;
- 1 fp basmatris (250 g)
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 dl vatten
- 1 tsk salt
- Ingefärsyoghurt;
- 1 bit ingefära, ca 2 msk riven
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- Grönsaker;
- 1 fp sockerärtor (150 g)
- 1 fp physalis
- 1 bit rödkål (400 g)
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- 1 tsk ingefära
- 2 krm salt
Gör så här:
- Jordnötsbiffar (bunke + mixerstav + fat): Grovriv 150 g morötter (1–2 st). Blanda morötterna med 1 fp jordnötter (175 g), 1 fp cashewnötter (100 g), 1 fp sköljda vita bönor (400 g), 1 ägg, ½ dl majs-stärkelse, 1 pressad vitlöksklyfta och 2 tsk chilipulver i bunken. Mixa till en grynig smet. Forma 8 biffar, lägg på fatet.
- Kokosris (kastrull + lock): Tillsätt 1 fp basmatris (250 g), 1 pressad vitlöksklyfta, 1 burk kokosmjölk (400 ml), 2 dl vatten och 1 tsk salt i kastrullen. Koka upp och låt puttra på låg värme under lock i ca 15 min.
- Syrlig rödkål (bunke): Strimla 1 bit rödkål (400 g), gärna med hjälp av en osthyvel, lägg i bunken och massera med 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk olivolja, 1 tsk ingefära och 2 krm salt i 1–2 min.
- Jordnötsbiffar (stekpanna): Hetta upp 3 msk neutral olja i pannan, stek biffarna ca 2 min/sida på medelvärme i två omgångar. Lägg tillbaka på fatet.
- Ingefärsyoghurt (skål): Finriv 1 bit ingefära till ca 2 msk riven, blanda med 2 dl turkisk yoghurt, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Grönsaker: Halvera 1 fp sockerärtor (150 g) och 1 fp physalis, vänd ner i bunken med rödkål.
- Servera jordnötsbiffarna med kokosriset, den syrliga rödkålen, såsen och grönsakerna.
middagstips - matkasse.se
middagstips