Biffsmet (stavmixer + bunke): Skala och grovriv ½ knippe morötter (250 g). Blanda hälften av morötterna, 2 fp avrunna cannellinibönor (760 g), 1 fp jordnötter (125 g), 1 ägg, ½ dl majsstärkelse, 1 msk tomatpuré, ½ msk kinesisk soja, 2 tsk ingefära, ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar i bunken. Mixa till en halvgrov smet. Forma smeten till 8 biffar.
Sallad (skål): Finstrimla 400 g rödkål. Blanda med
½ dl vitvinsvinäger, 1 msk honung, 1 tsk ingefära och 2 krm salt i skålen. Tärna ½ gurka. Blanda kålen med resten av morötterna, gurkan och ½ fp bön-
groddar (90 g)
.
Jordnötsbiffar (stekpanna + tallrik): Hetta upp pannan med 2 msk neutral olja och stek biffarna i två omgångar på medelhög värme 3 min/ sida. Lägg biffarna på tallriken allteftersom de steks.
Kokosdressing (kastrull): Hacka 1 kruka koriander. Blanda 1 fp kokosgrädde (250 ml), en halv kruka koriander, 1 tsk vitvinsvinäger, ½ tsk sambal oelek och ½ tsk salt i kastrullen. Värm upp ca 2 min.
Servera biffarn med riset, kokosdressingen och salladen. Toppa med resten av koriandern och ½ fp bön-
groddar (90 g)
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan