Jordnötsbiffar med rödkålssallad, kokos- och koriandersås - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Jordnötsbiffar med rödkålssallad, kokos- och koriandersås
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 4 port valfritt ris
- 250 g morötter
- 2 fp cannellinibönor (760 g)
- 1 fp jordnötter (125 g)
- 1 ägg
- ½ dl majsstärkelse
- 1 msk tomatpuré
- ½ msk kinesisk soja
- 3 tsk ingefära
- 400 g rödkål
- ½ dl + 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk honung
- ½ gurka
- 1 fp böngroddar (180 g)
- 2 msk neutral olja
- 1 kruka koriander
- 1 fp kokosgrädde (250 ml)
- ½ tsk sambal oelek
Gör så här:
- Koka valfritt ris till 4 personer.
- Biffsmet (stavmixer + bunke): Skala och grovriv ½ knippe morötter (250 g). Blanda hälften av morötterna, 2 fp avrunna cannellinibönor (760 g), 1 fp jordnötter (125 g), 1 ägg, ½ dl majsstärkelse, 1 msk tomatpuré, ½ msk kinesisk soja, 2 tsk ingefära, ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar i bunken. Mixa till en halvgrov smet. Forma smeten till 8 biffar.
- Sallad (skål): Finstrimla 400 g rödkål. Blanda med
½ dl vitvinsvinäger, 1 msk honung, 1 tsk ingefära och 2 krm salt i skålen. Tärna ½ gurka. Blanda kålen med resten av morötterna, gurkan och ½ fp bön-
groddar (90 g)
.
- Jordnötsbiffar (stekpanna + tallrik): Hetta upp pannan med 2 msk neutral olja och stek biffarna i två omgångar på medelhög värme 3 min/ sida. Lägg biffarna på tallriken allteftersom de steks.
- Kokosdressing (kastrull): Hacka 1 kruka koriander. Blanda 1 fp kokosgrädde (250 ml), en halv kruka koriander, 1 tsk vitvinsvinäger, ½ tsk sambal oelek och ½ tsk salt i kastrullen. Värm upp ca 2 min.
- Servera biffarn med riset, kokosdressingen och salladen. Toppa med resten av koriandern och ½ fp bön-
groddar (90 g)
middagstips - matkasse.se
middagstips