Jordnötsbiffar med rödkålssallad, kokos- och koriandersås - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Jordnötsbiffar med rödkålssallad, kokos- och koriandersås

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 4 port valfritt ris
  • 250 g morötter
  • 2 fp cannellinibönor (760 g)
  • 1 fp jordnötter (125 g)
  • 1 ägg
  • ½ dl majsstärkelse
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk kinesisk soja
  • 3 tsk ingefära
  • 400 g rödkål
  • ½ dl + 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • ½ gurka
  • 1 fp böngroddar (180 g)
  • 2 msk neutral olja
  • 1 kruka koriander
  • 1 fp kokosgrädde (250 ml)
  • ½ tsk sambal oelek

Gör så här:

  1. Koka valfritt ris till 4 personer.
  2. Biffsmet (stavmixer + bunke): Skala och grovriv ½ knippe morötter (250 g). Blanda hälften av morötterna, 2 fp avrunna cannellinibönor (760 g), 1 fp jordnötter (125 g), 1 ägg, ½ dl majsstärkelse, 1 msk tomatpuré, ½ msk kinesisk soja, 2 tsk ingefära, ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar i bunken. Mixa till en halvgrov smet. Forma smeten till 8 biffar.
  3. Sallad (skål): Finstrimla 400 g rödkål. Blanda med ½ dl vitvinsvinäger, 1 msk honung, 1 tsk ingefära och 2 krm salt i skålen. Tärna ½ gurka. Blanda kålen med resten av morötterna, gurkan och ½ fp bön- groddar (90 g)
  4. .
  5. Jordnötsbiffar (stekpanna + tallrik): Hetta upp pannan med 2 msk neutral olja och stek biffarna i två omgångar på medelhög värme 3 min/ sida. Lägg biffarna på tallriken allteftersom de steks.
  6. Kokosdressing (kastrull): Hacka 1 kruka koriander. Blanda 1 fp kokosgrädde (250 ml), en halv kruka koriander, 1 tsk vitvinsvinäger, ½ tsk sambal oelek och ½ tsk salt i kastrullen. Värm upp ca 2 min.
  7. Servera biffarn med riset, kokosdressingen och salladen. Toppa med resten av koriandern och ½ fp bön- groddar (90 g)
middagstips - matkasse.se
middagstips