Jordnötstoppad nudelsallad, med kiwisalsa och koriander - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Jordnötstoppad nudelsallad, med kiwisalsa och koriander

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 fp äggnudlar (250 g)
  • 4 msk neutral olja
  • 1 bit ingefära
  • 1 fp jordnötter (175 g)
  • 2 lime
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 kiwi
  • 1 avokado
  • 1 kruka koriander
  • ½ salladskål (300 g)
  • 1 röd paprika
  • 300 g broccoli
  • 100 g morötter (1–2 st)
  • 3 vitlöksklyftor

Gör så här:

  1. Koka 1 fp äggnudlar (250 g) enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda nudlarna med 1 msk neutral olja.
  2. Jordnötssås (mixerbunke + mixerstav): Riv 1 bit ingefära till 3 msk riven. Blanda hälften av ingefäran, ½ fp jordnötter (ca 90 g) med ¾ dl vatten, saften från 1 lime, 1 msk japansk soja, 1 tsk honung och 1 tsk sambal oelek. Mixa till en nästan slät sås.
  3. Salsa (skål): Skala och tärna 2 kiwi. Halvera, gröp ur och tärna 1 avokado. Grovhacka 1 kruka koriander. Blanda allt i skålen med 1 msk neutral olja, saften från ½ lime och 1 krm salt.
  4. Wokgrönsaker (traktörpanna): Strimla ½ salladskål (300 g) och 1 röd paprika. Skär 300 g broccoli i mindre bitar och buketter. Skala och skär 100 g morötter (1–2 st) i tunna strimlor. Hetta upp 2 msk neutral olja i pannan och fräs grönsakerna, äggnudlarna, resten av den rivna ingefäran och 3 pressade vitlöksklyftor på hög värme i 6 min. Tillsätt 2 msk japansk soja.
  5. Servera woken med salsan, jordnötssåsen och ½ fp jordnötter (ca 90 g).
middagstips - matkasse.se
middagstips