Kålpudding med potatisstomp och lingon - Recept från matkasse.se

60
4
Kålpudding med potatisstomp och lingon

Klassisk underbart god kålpudding – en rätt och husmanskost som verkligen förtjänar lite mer uppmärksamhet. Med ett gammalt husmorstips steker jag vitkålen i lite sirap också – det ger en fin färg och god smak till både kålpuddingen och skyn till såsen.
Gör en stor laddning och frys in. Sedan bara att värma och koka goda potatisar till.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Husmanskost
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • salt & peppar
  • 400 g vitkål
  • smör och olja till stekning
  • 2 msk sirap
  • 1 msk ättika
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st solovitlök
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk worchestersås
  • 500 g nötfärs
  • lingon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skär vitkålen grovt. Bryn kålen i smör och olja, den ska bli gyllenbrun. Ta i sirap, ättika samt salt och peppar.
  4. Hacka lök och vitlök, lägg i en skål. Ta i ströbröd, ägg, mjölk och worchestersås. Låt det hela svälla några minuter. Blanda ner färsen, rör om. Salta och peppra.
  5. Lägg färsen i botten på en ugnsfast form, toppa med kålen. Sätt in i ugnen i 40 min.
  6. Krossa potatisen med en gaffel eller potatisstöt, klicka över lite smör, salta och peppra. Servera kålpuddingen med potatis och lingon.
Tips; Att vara lite försiktig med dosen ättika.
middagstips - matkasse.se
middagstips