Kålpudding med potatisstomp och lingon - Recept från matkasse.se
60
4
Kålpudding med potatisstomp och lingon recept
Klassisk underbart god kålpudding – en rätt och husmanskost som verkligen förtjänar lite mer uppmärksamhet. Med ett gammalt husmorstips steker jag vitkålen i lite sirap också – det ger en fin färg och god smak till både kålpuddingen och skyn till såsen.
Gör en stor laddning och frys in. Sedan bara att värma och koka goda potatisar till.
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension
Skär vitkålen grovt. Bryn kålen i smör och olja, den ska bli gyllenbrun. Ta i sirap, ättika samt salt och peppar.
Hacka lök och vitlök, lägg i en skål. Ta i ströbröd, ägg, mjölk och worchestersås. Låt det hela svälla några minuter. Blanda ner färsen, rör om. Salta och peppra.
Lägg färsen i botten på en ugnsfast form, toppa med kålen. Sätt in i ugnen i 40 min.
Krossa potatisen med en gaffel eller potatisstöt, klicka över lite smör, salta och peppra. Servera kålpuddingen med potatis och lingon.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension