Köttfärslimpa med Café de Parissmör - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Köttfärslimpa med Café de Parissmör
Köttfärslimpa med Café de Parissmör recept

Köttfärslimpa med Café de Parissmör – snabblagad husmanskost med en extra twist och fräsch sallad till. Istället för att göra en stor limpa gör man i portionsformat och därmed snabblagat. Det goda smöret, med bl.a dijonsenap, är gott till andra rätter också.

Recept och ingredienser kommer från Middagsfrid’s Originalkasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Färs
Nötkött
Husmanskost
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.
Annons:
Promo image

Du behöver:

  • 75 g smör
  • 900 g potatis
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • ½ msk + 1 tsk oregano
  • 2 msk + 1 tsk dijonsenap
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 apelsin
  • 1 gurka
  • 250 g morötter (2–3 st)
  • ½ fp gemsallad (100 g)
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk dragon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram 75 g smör.
  2. Koka 900 g potatis.
  3. Köttfärslimpor (bunke + ugnsform 20 x 30 cm): Blanda 1 dl crème fraiche, 1 ägg, 2 msk ströbröd, ½ msk oregano, 2 msk dijon-senap, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Tillsätt ca 500 g kalvfärs och blanda väl. Forma till 4 smala ”limpor” och lägg i formen. Tillaga mitt i ugnen i 15–20 min.
  4. Sallad (skål): Skala 1 apelsin. Tärna apelsinen och 1 gurka. Skala och grovriv 250 g morötter (2–3 st). Strimla ½ fp gemsallad (100 g). Blanda grönsakerna, 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
  5. Café de Paris-smör (liten skål): Blanda smöret, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk oregano, 1 tsk dragon och 1 tsk dijonsenap i skålen.
  6. Servera köttfärslimporna med potatisen, Café de Parissmöret och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Köttfärslimpa med Café de Parissmör
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder