Sätt ugnen på 225°. Ta fram 50 g smör. Koka valfritt gryn för 4 personer.
Köttfärslimpor (bunke + ugnsform 20 x 30 cm): Skala och finriv 100 g morötter (1–2 st) och finhacka 150 g gul lök (2–3 st). Tillsätt morötterna, löken, ca 500 g nötfärs, 1 ägg, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk dijonsenap, 1 tsk dragon, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Bearbeta smeten ca 1 min och forma sen till 4 ”limpor”. Lägg i formen och stek mitt i ugnen 15–20 min.
Sallad (skål): Halvera en ask körsbärstomater (125 g), skär zucchini i tunna halvmånar och strimla romansallad (ca 150 g). Lägg i skålen och ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Café de Paris-smör (liten skål): Blanda smöret med ½ msk tomatpuré, 2 krm dragon, 1 krm oregano och 1 krm curry.
Servera köttfärslimporna med grynen, salladen och Café de Paris-smöret.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension