Köttfärslimpa med café de Paris-smör - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkelt
Foto: Gisela Lindh
Köttfärslimpa med café de Paris-smör
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 50 g smör
- 4 port valfritt gryn
- 100 g morötter (1–2 st)
- 150 g gul lök (2–3 st)
- ca 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk dragon
- 1/2 ask körsbärstomater (125 g)
- 1/2 zucchini
- 1/4 romansallad (ca 150 g)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1/2 msk tomatpuré
- 2 krm dragon
- 1 krm oregano
- 1 krm curry
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Ta fram 50 g smör. Koka valfritt gryn för 4 personer.
- Köttfärslimpor (bunke + ugnsform 20 x 30 cm): Skala och finriv 100 g morötter (1–2 st) och finhacka 150 g gul lök (2–3 st). Tillsätt morötterna, löken, ca 500 g nötfärs, 1 ägg, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk dijonsenap, 1 tsk dragon, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Bearbeta smeten ca 1 min och forma sen till 4 ”limpor”. Lägg i formen och stek mitt i ugnen 15–20 min.
- Sallad (skål): Halvera en ask körsbärstomater (125 g), skär zucchini i tunna halvmånar och strimla romansallad (ca 150 g). Lägg i skålen och ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Café de Paris-smör (liten skål): Blanda smöret med ½ msk tomatpuré, 2 krm dragon, 1 krm oregano och 1 krm curry.
- Servera köttfärslimporna med grynen, salladen och Café de Paris-smöret.
Här är det matvete som valfritt gryn.
middagstips - matkasse.se
middagstips