Köttfärslimpa med café de Paris-smör - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkelt
Köttfärslimpa med café de Paris-smör

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 50 g smör
  • 4 port valfritt gryn
  • 100 g morötter (1–2 st)
  • 150 g gul lök (2–3 st)
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk dragon
  • 1/2 ask körsbärstomater (125 g)
  • 1/2 zucchini
  • 1/4 romansallad (ca 150 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 2 krm dragon
  • 1 krm oregano
  • 1 krm curry

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram 50 g smör. Koka valfritt gryn för 4 personer.
  2. Köttfärslimpor (bunke + ugnsform 20 x 30 cm): Skala och finriv 100 g morötter (1–2 st) och finhacka 150 g gul lök (2–3 st). Tillsätt morötterna, löken, ca 500 g nötfärs, 1 ägg, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk dijonsenap, 1 tsk dragon, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Bearbeta smeten ca 1 min och forma sen till 4 ”limpor”. Lägg i formen och stek mitt i ugnen 15–20 min.
  3. Sallad (skål): Halvera en ask körsbärstomater (125 g), skär zucchini i tunna halvmånar och strimla romansallad (ca 150 g). Lägg i skålen och ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  4. Café de Paris-smör (liten skål): Blanda smöret med ½ msk tomatpuré, 2 krm dragon, 1 krm oregano och 1 krm curry.
  5. Servera köttfärslimporna med grynen, salladen och Café de Paris-smöret.
Här är det matvete som valfritt gryn.
middagstips - matkasse.se
middagstips