Kalkonfilé med tomatbulgur - Recept från matkasse.se

35
2
Svårighetsgrad: Enkel
Kalkonfilé med tomatbulgur
Kalkonfilé med tomatbulgur recept

Kalkonfilé med tomatbulgur – en spännande, smakrik och fräsch rätt och den goda, krispiga hasselnötsdukkah tillsammans med vitlöksyoghurt sätter pricken över i:et. Fungerar förstås lika bra att ersätta med kyckling eller något vegetariskt alternativ.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fågel
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.
Annons:
Promo image

Du behöver:

    Tomatbulgur
  • 1 st bananschalottenlök
  • 2 st tomater
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • 125 g bulgur
  • ½ msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ tärning kycklingbuljon
  • 2 krm socker
  • salt
  • Hasselnötsdukkah
  • ½ förp hasselnötter
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • salt
  • svartpeppar
  • Kalkonfilé
  • 300 g kalkonfilé
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • Rostad vitlöksyoghurt
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 msk olivolja
  • ½ klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • svartpeppar
  • Till servering
  • ½ förp ruccola

Gör så här:

  1. Tomatbulgur: Finhacka bananschalottenlök och grovhacka tomater. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs löken mjuk på medelvärme, 4-5 min. Tillsätt hackade tomater, spiskummin, malen koriander och tomatpuré. Sjud 4-5 min.
  2. Tillsätt bulgur, vitvinsvinäger, vatten smulad kycklingbuljong, socker och lite salt. Sjud 8-10 min, eller tills bulgurn är klar. Rör om med jämna mellanrum. Smaka av med lite salt.
  3. Hasselnötsdukkah: Hetta upp en stekpanna utan stekfett. Rosta hasselnötter, spiskummin, malen koriander, lite salt och nymald svartpeppar ca 1 min under omrörning, tills nötterna är gyllenbruna men inte brända. Torka ur och spara pannan.
  4. Kalkonfilé: Skär kalkonfilé i 2 cm tjocka skivor och krydda med salt och lite svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek kalkonen 3-4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°).
  5. Rostad vitlöksyohurt: Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull. Pressa i vitlök och värm tills den börjar få färg. Häll över i en liten skål och blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Servera stekt kalkonfilé med tomatbulgur och rostad vitlöksyoghurt. Toppa med hasselnötsdukkah och ruccola.
middagstips - matkasse.se
middagstips
Spara upp till 1177 kr!
Kalkonfilé med tomatbulgur
28th november 2022
Erbjudandet upphör den
Kalkonfilé med tomatbulgur
Kalkonfilé med tomatbulgur
Spara upp till 1177 kr!
28th november 2022
Erbjudandet upphör den
Kalkonfilé med tomatbulgur