Kalkonfilé med tomatbulgur - Recept från matkasse.se

35
2
Svårighetsgrad: Enkel
Kalkonfilé med tomatbulgur

Kalkonfilé med tomatbulgur – en spännande, smakrik och fräsch rätt och den goda, krispiga hasselnötsdukkah tillsammans med vitlöksyoghurt sätter pricken över i:et. Fungerar förstås lika bra att ersätta med kyckling eller något vegetariskt alternativ.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fågel
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

    Tomatbulgur
  • 1 st bananschalottenlök
  • 2 st tomater
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • 125 g bulgur
  • ½ msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ tärning kycklingbuljon
  • 2 krm socker
  • salt
  • Hasselnötsdukkah
  • ½ förp hasselnötter
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • salt
  • svartpeppar
  • Kalkonfilé
  • 300 g kalkonfilé
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • Rostad vitlöksyoghurt
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 msk olivolja
  • ½ klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • svartpeppar
  • Till servering
  • ½ förp ruccola

Gör så här:

  1. Tomatbulgur: Finhacka bananschalottenlök och grovhacka tomater. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs löken mjuk på medelvärme, 4-5 min. Tillsätt hackade tomater, spiskummin, malen koriander och tomatpuré. Sjud 4-5 min.
  2. Tillsätt bulgur, vitvinsvinäger, vatten smulad kycklingbuljong, socker och lite salt. Sjud 8-10 min, eller tills bulgurn är klar. Rör om med jämna mellanrum. Smaka av med lite salt.
  3. Hasselnötsdukkah: Hetta upp en stekpanna utan stekfett. Rosta hasselnötter, spiskummin, malen koriander, lite salt och nymald svartpeppar ca 1 min under omrörning, tills nötterna är gyllenbruna men inte brända. Torka ur och spara pannan.
  4. Kalkonfilé: Skär kalkonfilé i 2 cm tjocka skivor och krydda med salt och lite svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek kalkonen 3-4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°).
  5. Rostad vitlöksyohurt: Hetta upp lite olivolja i en liten kastrull. Pressa i vitlök och värm tills den börjar få färg. Häll över i en liten skål och blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Servera stekt kalkonfilé med tomatbulgur och rostad vitlöksyoghurt. Toppa med hasselnötsdukkah och ruccola.
middagstips - matkasse.se
middagstips