Kalkonwrap med fruktig salsa och syrlig yoghurt - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kalkonwrap med fruktig salsa och syrlig yoghurt

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Mackor/wraps
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 fp physalis
  • 50 g rödlök (½–1 st)
  • 200 g tomater (2–3 st)
  • 1 lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • ca 600 g kalkonfilé
  • ½ msk paprikapulver
  • ½ msk chilipulver
  • ½ msk spiskummin
  • ½ msk oregano
  • 2 msk neutral olja
  • 1 kruka sallad
  • 1 fp majs (160 g)
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 fp tortillabröd (320 g)
  • salt

Gör så här:

  1. Salsa: Halvera 1 fp physalis, finhacka 50 g rödlök (½–1 st), skär 200 g tomater (2–3 st) i 1 cm stora bitar. Blanda allt i skålen tillsammans med saften från 1 lime, 1 tsk sambal oelek och 2 krm salt.
  2. Kalkon (stekpanna): Skär ca 600 g kalkonfilé i 1 cm breda strimlor, krydda kalkonen med ½ msk paprikapulver, ½ msk chilipulver, ½ msk spiskummin, ½ msk oregano och 1 tsk salt. Gnugga in kryddorna i kalkonbitarna. Hetta upp en panna med 2 msk neutral olja, stek kalkonen på hög värme i 6 min.
  3. Tillbehör: Riv av bladen från 1 kruka sallad, lägg på fatet, häll upp 1 fp avrunnen majs (160 g) på fatet. Häll upp 2 dl turkisk yoghurt i skålen.
  4. Plocka fram 1 fp tortillabröd (320 g), fyll bröden med grönsakerna, salsan, kalkonstrimlorna och yoghurten.
middagstips - matkasse.se
middagstips