Kalkonwrap med fruktig salsa och syrlig yoghurt - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kalkonwrap med fruktig salsa och syrlig yoghurt

Kalkonwraps med den godaste salsan, helt klart! En klar fredagsfavorit hos oss numera med ett fantastiskt fräscht recept. Med några få ingredienser, men framförallt att inte missa att göra den goda physalisröran till, är detta faktiskt ett betydligt snabbare recept att laga än traditionella tacos.

Det går förstås lika bra att t.ex. använda kycklingstrimlor i kryddblandningen istället

Ett absolut favorittips!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Fågel
Mackor/wraps
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • 1 fp physalis
  • 50 g rödlök (½–1 st)
  • 200 g tomater (2–3 st)
  • 1 lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • ca 600 g kalkonfilé
  • ½ msk paprikapulver
  • ½ msk chilipulver
  • ½ msk spiskummin
  • ½ msk oregano
  • 2 msk neutral olja
  • 1 kruka sallad
  • 1 fp majs (160 g)
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 fp tortillabröd (320 g)
  • salt

Gör så här:

  1. Salsa: Halvera 1 fp physalis, finhacka 50 g rödlök (½–1 st), skär 200 g tomater (2–3 st) i 1 cm stora bitar. Blanda allt i skålen tillsammans med saften från 1 lime, 1 tsk sambal oelek och 2 krm salt.
  2. Kalkon (stekpanna): Skär ca 600 g kalkonfilé i 1 cm breda strimlor, krydda kalkonen med ½ msk paprikapulver, ½ msk chilipulver, ½ msk spiskummin, ½ msk oregano och 1 tsk salt. Gnugga in kryddorna i kalkonbitarna. Hetta upp en panna med 2 msk neutral olja, stek kalkonen på hög värme i 6 min.
  3. Tillbehör: Riv av bladen från 1 kruka sallad, lägg på fatet, häll upp 1 fp avrunnen majs (160 g) på fatet. Häll upp 2 dl turkisk yoghurt i skålen.
  4. Plocka fram 1 fp tortillabröd (320 g), fyll bröden med grönsakerna, salsan, kalkonstrimlorna och yoghurten.
middagstips - matkasse.se
middagstips