Karréspett med tahinisås och grillad hjärtsallad - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Karréspett med tahinisås och grillad hjärtsallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Buffé
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • Tahinisås
  • 1 1/2 dl kokosmjölk
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl tahini
  • 1/2 msk honung
  • saften av 1/2 lime
  • 1/2 msk srirachasås
  • salt
  • Spett och grönsaker
  • ca 550 g karré av rapsgris
  • peppar
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 250 g broccoli
  • Till servering
  • 4 port valfritt ris
  • 2 msk sesamfrön
  • saften av 1/2 lime

Gör så här:

  1. Tahinisås: Skaka kokosmjölken innan du öppnar den (rör eventuellt runt för att få den slät). Skala och riv ingefäran och vispa ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt.
  2. Spett: Skär karrén i mindre bitar och trä upp på spett. Salta och peppra.
  3. Grönsaker:Halvera salladen på längden och skär broccolin i tunna klyftor.
  4. Till servering: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Spett och grönsaker: Grilla spett och grönsaker. Salta och peppra lite på grönsakerna.
  6. Pensla lite av såsen på karréspetten mot slutet av grillningen.
  7. Servera med ris, resten av såsen, strö på sesamfrön och pressa över lime.
middagstips - matkasse.se
middagstips