Klassisk hamburgare med klyftpotatis - Recept från matkasse.se

25
2
Svårighetsgrad: Enkel
Klassisk hamburgare med klyftpotatis

Klassisk hamburgare med klyftpotatis – vad säger man? Enklast är godast. Man ska inte krångla till det. Men man ska verkligen inte förväxla denna burgaren med att äta på en snabbmatskedja. Här får man fina ingredienser som man på enkelt sätt ändå fixar ihop en supergod burgare på 25 minuter. Sätter man ugnen på snabbuppvärmning så kan man dra ner tiden ännu mer.

Receptet med fina ingredienser kommer från Linas Matkasse (välja själv meny).

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Buffé
Lunch
Burgare
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 2 st hamburgerbröd
  • Klyftpotatis
  • 1 st bakpotatis
  • olivolja
  • salt
  • Dressing
  • 1 ½ dl grekisk yoghurt
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk mild senap
  • salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Grönsaker
  • 2 st tomater
  • ½ st rödlök
  • ½ påse salladsmix
  • Burgare
  • 250 g nötfärs
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här:

  1. Vill du grilla, tänd grillen annars värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Klyftpotatis: Klyfta bakpotatisen och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min, tills potatisen är klar.
  3. Dressing: Blanda yoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.Skiva tomater och rödlök. Lägg upp allt på ett fat.
  4. Dela nötfärsen i 2 lika stora bitar. Platta till och forma med lätta händer till 2 burgare. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Grilla burgarna, eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna 4-5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg över burgarna på en tallrik och torka ur pannan.
  6. Rosta hamburgerbröden hastigt i den torra stekpannan. Servera nystekta burgare med grönsaker, salladsmix, dressing och klyftpotatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips