Kokt torsk med äggsås - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås – en klar favorit på middagsbordet. Med enkla råvaror lagar man snabbt en god middag. Tricket är att koka upp väl saltat vatten och sedan låta fisken sjuda inte mer än exakt tills den är klar. Istället för äggsås är kokt torsk väldigt gott med brynt smör och lite pepparrot också.

Husmanskost i sin bästa form!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Husmanskost

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • ca 800 gram torsk
  • 2 st fiskbuljongtärningar el. väl saltat vatten
  • 5 st vitpepparkorn (hel)
  • citronjuice
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1/2 knippe persilja
  • 2 hårdkokta ägg
  • 600 gram potatis
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här:

  1. Fisken; Skär torskblocken i portionsbitar, funkar bra om de fortfarande är lite djupfrysta då går det enklare att skära dem. Ett block kan skäras i tre bitar.
  2. Koka upp vatten i en vid kastrull, smula i buljongen, lägg i pepparkornen och pressa i citronsaften. Lägg försiktigt i torskbitarna, 2-3 st i taget, och låt sjuda i ca 5 min. Är du osäker på om fisken är klar så kan du titta i mitten av fisken, köttet ska vara helt vitt.
  3. Äggsås; Koka upp grädde, mjölk, buljong och mjöl under omrörning. Låt sjuda på svag värme 2-3 min. Ta bort från värmen och blanda försiktigt i den hackade persiljan och äggen. Servera med kokt torsk, ägg och potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips