Blanda 1/3 ströbröd och 1 dl mjölk i en bunke. Låt stå i 5 minuter.
Blanda ner i bunken: ca 500 gr nötfärs, en vitlöksklyfta (pressad), 1 1/2 tsk spiskummin, 1 tsk malen kanel, 1 tsk malen kardemumma, 1 tsk malen ingefära och 1 tsk salt. Forma färsen till 16 köttbullar.
Strimla 1 gul lök och finhacka två vitlöksklyftor. Fräs i lite smör i en stekgryta.
Blanda ner 1 msk vetemjöl, 3 1/2 dl vatten, 1 dl grädde och en tärning kycklingbuljong. Krydda med 1 tsk curry, 2 tsk socker och 1 krm chiliflakes. Låt sjuda ihop 3-4 min. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda under lock i 7-9 minuter, eller tills köttbullarna är klara.
Gurksallad: halvera 1 gurka och skrapa bort kärnhuset med en sked. Tärna därefter gurkan. Finhacka 1/2 grön chili och 1/2 rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft och rivet skal från 1 citron, 1 krm salt och lite olivolja.
Grovhacka 1 påse pistagenötter. Toppa köttbullarna med en 1/2 ask persilja och hackade pistagenötter.
Servera de indiska köttbullarna med basmatiriset och gurksalladen.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension