Korma - Indiska Köttbullar - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Korma - Indiska Köttbullar

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 st citron
  • 1 dl grädde
  • 1 st gul lök
  • 1/2 gurka
  • ca. 500gr nötfärs
  • 1/2 ask persilja
  • ca 150gr osaltade pistagenötter
  • 1/2 st rödlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 1/2 dl basmatiris
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk curry
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 tsk socker
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1/3 dl ströbröd
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här:

  1. Koka 3 1/2 dl basmatiris.
  2. Blanda 1/3 ströbröd och 1 dl mjölk i en bunke. Låt stå i 5 minuter.
  3. Blanda ner i bunken: ca 500 gr nötfärs, en vitlöksklyfta (pressad), 1 1/2 tsk spiskummin, 1 tsk malen kanel, 1 tsk malen kardemumma, 1 tsk malen ingefära och 1 tsk salt. Forma färsen till 16 köttbullar.
  4. Strimla 1 gul lök och finhacka två vitlöksklyftor. Fräs i lite smör i en stekgryta.
  5. Blanda ner 1 msk vetemjöl, 3 1/2 dl vatten, 1 dl grädde och en tärning kycklingbuljong. Krydda med 1 tsk curry, 2 tsk socker och 1 krm chiliflakes. Låt sjuda ihop 3-4 min. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda under lock i 7-9 minuter, eller tills köttbullarna är klara.
  6. Gurksallad: halvera 1 gurka och skrapa bort kärnhuset med en sked. Tärna därefter gurkan. Finhacka 1/2 grön chili och 1/2 rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft och rivet skal från 1 citron, 1 krm salt och lite olivolja.
  7. Grovhacka 1 påse pistagenötter. Toppa köttbullarna med en 1/2 ask persilja och hackade pistagenötter.
  8. Servera de indiska köttbullarna med basmatiriset och gurksalladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips