Korma på kalkon med mandel och ingefära - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Korma på kalkon med mandel och ingefära

Korma! Smakrikt, gott, enkelt, festligt. Listan kan bli lång med lovord och det är den krämiga kryddpastan som gör rätten. Här går det att variera huvudingrediensen och ersätta med annat istället: linser, blomkål m.m.
Bara fantasin sätter gränser.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • 1 bit ingefära
  • 600 g kalkonbröstfilé
  • 1 st gurka
  • 0.5 förp salladslök
  • 1 st gul lök
  • 1 st lime
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 förp kokosmjölk
  • 1 förp mynta
  • 60 g jordnötter
  • 50 g mandelspån
  • 300 g basmatiris
  • neutral olja
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk malen kanel

Gör så här:

  1. Currypasta: Skala och grovhacka ingefära (ca 2 msk). Grovhacka lök och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt mandelspån, tomatpuré, honung, spiskummin och kanel. Mixa slätt.
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Korma på kalkon: Skär kalkonen i tärningar, 2x2 cm. Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs currypastan 2-3 min.
  4. Tillsätt kalkontärningarna och fräs ytterligare 2-3 min. Rör ner kokosmjölk och smulad kycklingbuljong. Sjud 10-15 min.
  5. Gurksallad med mynta: Hyvla gurka på längden i tunna remsor med en osthyvel. Lägg i en skål. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Tillsätt finrivet limeskal och pressad saft över gurkan. Grovhacka myntablad och blanda ner i skålen.
  6. Strimla salladslök och klyfta lime.
  7. Toppa kalkonkorma med salladslök och jordnötter. Servera med nykokt basmatiris, limeklyfta och gurksallad med mynta.
middagstips - matkasse.se
middagstips