Korma på kalkon med mandel och ingefära - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Korma på kalkon med mandel och ingefära recept
Korma! Smakrikt, gott, enkelt, festligt. Listan kan bli lång med lovord och det är den krämiga kryddpastan som gör rätten. Här går det att variera huvudingrediensen och ersätta med annat istället: linser, blomkål m.m.
Bara fantasin sätter gränser.
Currypasta: Skala och grovhacka ingefära (ca 2 msk). Grovhacka lök och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt mandelspån, tomatpuré, honung, spiskummin och kanel. Mixa slätt.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Korma på kalkon: Skär kalkonen i tärningar, 2x2 cm. Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs currypastan 2-3 min.
Tillsätt kalkontärningarna och fräs ytterligare 2-3 min. Rör ner kokosmjölk och smulad kycklingbuljong. Sjud 10-15 min.
Gurksallad med mynta: Hyvla gurka på längden i tunna remsor med en osthyvel. Lägg i en skål. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Tillsätt finrivet limeskal och pressad saft över gurkan. Grovhacka myntablad och blanda ner i skålen.
Strimla salladslök och klyfta lime.
Toppa kalkonkorma med salladslök och jordnötter. Servera med nykokt basmatiris, limeklyfta och gurksallad med mynta.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan