Korv Stroganoff med ris - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Korv Stroganoff med ris

Korv Stroganoff – en härligt god rätt att längta till. Oftast blir den lagad när fantasin är slut och alla övriga ingredienser likaså. I kylskåpet finns nästan alltid en falukorv hemma eftersom den har lång hållbarhet, det gemensamt med övriga ingredienser likaså, även grädde finns med längre hållbarhet.

Smaksätt med en nypa cayenne och en god soya och det blir en rätt som alla i familjen gillar.

Falukorv är en verklig middagsräddare i alla format.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Korv
Giselas recept

Månadens kasse

familjekasse-2

Familjekasse

Rabattkod: Gå in via butiken

Du behöver:

  • 4 portioner ris (på bilden basmatiris)
  • 400 g strimlad jägarfalukorv
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 krm cayennepeppar
  • ca 1 msk mjöl eller annan redning
  • salt och peppar
  • 1-2 msk smör och rapsolja till stekning
  • sallad enligt vad som finns i kylen; tomat, gurka eller kanske bara strimlade morötter.

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs löken i smör och rapsolja så att den blir genomskinlig och mjuk. Ta upp löken i en djup tallrik eller skål.
  3. Fräs sedan korven i smör och rapsolja i en stekpanna ca 5 minuter eller tills dess den tar lite färg. Vänd ner den frästa löken. Pudra lite mjöl över och slå över vatten och rör om.
  4. Tillsätt tomatpuré, grädde och kinesisk soja, cayennepeppar. Låt puttra ihop i ca 10 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
middagstips - matkasse.se
middagstips