Korvgryta med Chorizo och vita bönor - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Korvgryta med Chorizo och vita bönor

Korvgryta med kryddstark Chorizo – en mustig, smakrik och mättande korvgryta med lite sting i. Grytor är inte bara fantastiskt gott utan även kul att laga, tillsammans med ett resultat som blir en fröjd för ögat. Denna korvgrytan är inget undantag – fylld med goda grönsaker och smakrik korv och så är den relativt snabblagad för att vara gryta. Så gott!

Receptet och ingredienser kommer från Middagsfrid’s Originalkasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Korv
Grytor
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 250 g morötter (2–3 st)
  • 1 gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk + 1 msk paprikapulver
  • 3 dl valfritt ris
  • 2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)
  • 1 gul paprika
  • ½ purjolök
  • ½ zucchini
  • ca 350 g färsk chorizo
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk oregano
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salvia
  • 1 fp stora vita bönor (410 g)
  • 1 fp krossade tomater (390 g)
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här:

  1. Grönsaksris (kastrull + lock): Skala och grovriv 250 g morötter (2–3 st). Hacka 1 gul lök. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och fräs grönsakerna, 1 tsk gurkmeja och 1 tsk paprikapulver på medelhög värme i 2 min.
  2. Rör ner 3 dl valfritt ris (gärna basmatiris) i kastrullen och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt 5 dl vatten och 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), koka upp och sjud på låg värme under lock i ca 12 min. Dra åt sidan och låt stå i ytterligare 5 min.
  3. Chorizogryta (traktörpanna + lock): Strimla 1 gul paprika och ½ purjolök. Skär ½ zucchini i 1 cm breda bitar. Skär ca 350 g färsk chorizo i 1 cm breda slantar. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och fräs chorizon på medelhög värme i 3 min.
  4. Tillsätt grönsakerna, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk paprika-pulver, 1 msk oregano, 2 msk tomatpuré, 1 tsk salvia och ¾ tsk salt i pannan och stek i ytterligare 2 min.
  5. Rör ner 1 fp sköljda stora vita bönor (410 g), 1 fp krossade tomater (390 g), 1 dl vatten, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning) och 1 tsk sambal oelek i pannan och sjud under lock i ca 10 min.
  6. Vänd ner skalet och saften från ½ citron i grytan och servera med grönsaksriset.
middagstips - matkasse.se
middagstips