Krämig kolja med bakade tomater och persilja - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Medel
Krämig kolja med bakade tomater och persilja

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Gratänger
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 kg potatis
  • ca 500 g koljafilé
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 kruka persilja
  • vaxbönor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 3/4 tsk torkad dragon
  • 1 1/2 msk vetemjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka 1 kg potatis i lättsaltat vatten. Låt 250 g vaxbönor koka med den sista minuten.
  3. Lägg ca 500 g koljafilé i en smord ugnsform. Dela 250 g cocktailtomater och lägg runt fisken i formen. Krydda allt med 3/4 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min, eller tills fisken är klar.
  4. Smält 2 msk smör i en liten kastrull. Sänk värmen och vispa ner 1 1/2 msk vetemjöl, 3 dl mjölk, 1 dl vispgrädde, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 msk dijonsenap och 3/4 tsk torkad dragon. Låt puttra 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.
  5. Häll såsen över fisken och strö över 1/2 kruka persilja (grovhackad). Servera till nykokt potatis och vaxbönor.
middagstips - matkasse.se
middagstips