Krämig kolja med bakade tomater och persilja - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Medel
Krämig kolja med bakade tomater och persilja

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Gratänger
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 kg potatis
  • ca 500 g koljafilé
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 kruka persilja
  • vaxbönor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 3/4 tsk torkad dragon
  • 1 1/2 msk vetemjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka 1 kg potatis i lättsaltat vatten. Låt 250 g vaxbönor koka med den sista minuten.
  3. Lägg ca 500 g koljafilé i en smord ugnsform. Dela 250 g cocktailtomater och lägg runt fisken i formen. Krydda allt med 3/4 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min, eller tills fisken är klar.
  4. Smält 2 msk smör i en liten kastrull. Sänk värmen och vispa ner 1 1/2 msk vetemjöl, 3 dl mjölk, 1 dl vispgrädde, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 msk dijonsenap och 3/4 tsk torkad dragon. Låt puttra 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.
  5. Häll såsen över fisken och strö över 1/2 kruka persilja (grovhackad). Servera till nykokt potatis och vaxbönor.
middagstips - matkasse.se
middagstips