Krämig kolja med bakade tomater och persilja - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Krämig kolja med bakade tomater och persilja
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 kg potatis
- ca 500 g koljafilé
- 250 g cocktailtomater
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 kruka persilja
- vaxbönor
- 1 msk dijonsenap
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 3 dl mjölk
- 3/4 tsk salt
- 2 msk smör
- 3/4 tsk torkad dragon
- 1 1/2 msk vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka 1 kg potatis i lättsaltat vatten. Låt 250 g vaxbönor koka med den sista minuten.
- Lägg ca 500 g koljafilé i en smord ugnsform. Dela 250 g cocktailtomater och lägg runt fisken i formen. Krydda allt med 3/4 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min, eller tills fisken är klar.
- Smält 2 msk smör i en liten kastrull. Sänk värmen och vispa ner 1 1/2 msk vetemjöl, 3 dl mjölk, 1 dl vispgrädde, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 msk dijonsenap och 3/4 tsk torkad dragon. Låt puttra 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.
- Häll såsen över fisken och strö över 1/2 kruka persilja (grovhackad). Servera till nykokt potatis och vaxbönor.
middagstips - matkasse.se
middagstips