Krämig pasta med bresaola - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Krämig pasta med bresaola

Krämig pasta med bresaola. Kort och gott; Gott!
Man ska verkligen inte underskatta lättlagade rätter när man har goda råvaror. Creme fraiché med soltorkad tomat och feta var en krydda i sig.

Lättlagat och supergott! En vardagsmiddag att längta att komma hem till från jobbet.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

passione-italiana

Passione Italiana

Du behöver:

  • 4 port pasta (gärna spiral)
  • 150 g haricots verts
  • 3 tomater
  • 2 dl crème fraiche med soltorkad tomat/feta
  • 1/2 dl mjölk eller pastavatten
  • 140 g bresaola
  • 65 g ruccola

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka bönorna tillsammans med pastan när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  3. Skär tomaterna i bitar.
  4. Häll av pastan (spara 1/2 dl av vattnet för 4 port om du inte vill använda mjölk). Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i crème fraichen och mjölken (eller pastavattnet) i kastrullen och låt koka upp.
  5. Blanda ned pastan i crème fraichen.
  6. Servera pastan med bresaola, tomater och ruccola.
middagstips - matkasse.se
middagstips