Krämig polenta med svamp och bellaverde - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Krämig polenta med svamp och bellaverde

Krämig polenta med härliga tillbehör; svamp, broccoli och en fräsch tomatsallad. vacker mat som dessutom är såå god!

Polenta är små grovmalda gryn av majs, som lagas i många länder i världen, bland annat i det italienska köket. I detta receptet kryddas polentan med god buljong och parmesanost och en klick smör.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • Polenta
  • 7 1/2 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 1/2 dl polentagryn
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 msk smör
  • salt
  • peppar
  • Svampfräs
  • 150 g shiitakesvamp
  • 150 g ostronskivling
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 200 g bellaverde (broccoli)
  • Tomatsallad
  • 400 g romanticatomater
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger

Gör så här:

  1. Polenta: Koka upp vatten och grönsaksfond i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka utan lock ca 6 minuter. Rör då och då.
  2. Vispa i den rivna osten och smöret. Krydda med salt och peppar.
  3. Svampfräs:Ansa och skär svampen i bitar. Fräs i en stekpanna i oljan. Tillsätt smöret och fräs ytterligare någon minut och krydda med salt och peppar.
  4. Koka bellaverden i en kastrull i saltat vatten ca 4 minuter.
  5. Tomatsallad: Skär tomaterna i halvor och hacka persiljan grovt. Skala och skiva löken. Blanda tomat och lök med olivolja och vinäger och krydda med salt och peppar.
  6. Servera polentan med svampfräset, bellaverden, tomatsalladen och lite riven parmesan.
middagstips - matkasse.se
middagstips