Krispigt fläsk i asiatisk sås - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Krispigt fläsk i asiatisk sås
Krispigt fläsk i en god asiatisk sås – en favoriträtt hos oss! Fräscha smaker med enkla ingredienser gör det lätt att svänga ihop en festlig måltid på ett kick.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 4 portioner ris, basmati eller jasmin
- 800 g fläskkarré
- 1 dl maizena eller potatismjöl
- 2 dl matolja
- Dressing
- 1 dl hoisinsås
- 1 msk risvinäger
- 1 msk socker
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk vatten
- Sallad
- 1 huvud isbergssallad
- 1 msk soja
- 1 knippe salladslök
- 1 liten bit ingefära, finstrimlad
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningarna.
- Skiva och strimla fläskkarrén i tunna bitar, mjöla sedan in den strimlade karrén i maizena eller potatismjöl.
- Skaka av överblivet mjöl och stek i en het stekpanna tillsammans med cirka 2 dl matolja, ca 5-6 min, gör det i omgångar och ha inte för mycket kött i pannan samtidigt. Oljan bör hålla en temperatur på 150-160 grader, använd en termometer om du har möjlighet.
- Låt köttet rinna av och lägg sedan i en bunke.
- Blanda ihop och koka upp dressingen i en kastrull, häll sedan på det stekta köttet och toppa med rostade sesamfrön och krasse.
- Koka upp 1 liter vatten. Dela isbergssalladen och lägg ner i det kokande vattnet i ungefär 30 sekunder. Ta upp och drizzla på soja och sesamolja.
- Stek ingefära och salladslök och servera med salladen.
- Strö gärna lite rostade sesamfrö och chiliflakes över maten och servera.
middagstips - matkasse.se
middagstips