Krispigt fläsk i asiatisk sås

Krispigt fläsk i asiatisk sås

35
4
Svårighetsgrad: Medel
Favoritmiddag i köket!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fläskkött

Du behöver:

  • 4 portioner ris, basmati eller jasmin
  • 800 g fläskkarré
  • 1 dl maizena eller potatismjöl
  • 2 dl matolja
  • Dressing
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk vatten
  • Sallad
  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 msk soja
  • 1 knippe salladslök
  • 1 liten bit ingefära, finstrimlad

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna.
  2. Skiva och strimla fläskkarrén i tunna bitar, mjöla sedan in den strimlade karrén i maizena eller potatismjöl.
  3. Skaka av överblivet mjöl och stek i en het stekpanna tillsammans med cirka 2 dl matolja, ca 5-6 min, gör det i omgångar och ha inte för mycket kött i pannan samtidigt. Oljan bör hålla en temperatur på 150-160 grader, använd en termometer om du har möjlighet.
  4. Låt köttet rinna av och lägg sedan i en bunke.
  5. Blanda ihop och koka upp dressingen i en kastrull, häll sedan på det stekta köttet och toppa med rostade sesamfrön och krasse.
  6. Koka upp 1 liter vatten. Dela isbergssalladen och lägg ner i det kokande vattnet i ungefär 30 sekunder. Ta upp och drizzla på soja och sesamolja.
  7. Stek ingefära och salladslök och servera med salladen.
  8. Strö gärna lite rostade sesamfrö och chiliflakes över maten och servera.
middagstips