Kyckling i currysås - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Kyckling i currysås
Kyckling i currysås – inspiration från ett av Leif Mannerströms goda recept. Innehåller banan som inte ska underskattas att ha i mat och inte minst tillsammans med curry.
Barnvänligt och gott! För vuxna också:-)
Klimatgoda kassen
- för ett riktigt gott mål!
Du behöver:
- 4 kycklingfilér (8 bitar)
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl koncentrerad äppeljuice
- 1 msk japansk soya
- 1/2 banan
- 2 dl grädde
- 1-2 tsk currypulver
- salt & peppar
- smör
- kycklingfond
Gör så här:
- Finhacka löken, paprikan och bananen.
- Riv vitlöksklyftorna.
- Dela kycklingfilerna längs med, så att de inte blir så tjocka. Bryn sedan kycklingfiléerna i smör och krydda med salt, peppar och curry.
- Ta upp kycklingfiléerna ur pannan och fräs lite mer currypulver med löken, vitlöken, paprikan och bananen.
- Tillsätt kycklingfond, japansk soya, äppeljuice och grädde.
- Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i såsen ca 10 min.
- Servera med t.ex. ris.
middagstips - matkasse.se
middagstips