Kyckling i ugn med citron och spetskål - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kyckling i ugn med citron och spetskål

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Fågel
Gratänger
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

    Kyckling
  • skal av 1 citron
  • 600 g kycklingbröstfiléer
  • 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja att steka i
  • Bakad spetskål
  • 1 halverad citron
  • 1 spetskål i klyftor (1 spetskål delas i 4 klyftor för 4 personer)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ml grovmalen svartpeppar
  • 50 g smör i bitar
  • Kall sås
  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 ml grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Kyckling: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Krydda kycklingen med svartpeppar, salt och citronskal.
  3. Spetskål: Lägg citronhalvorna och kålen i en ugnsform, krydda med salt och svartpeppar. Lägg smöret runt om formen. Baka i mitten av ugnen i ca 25 min.
  4. Stek kycklingen på hög värme i olja i cirka 3 min per sida.
  5. Lägg den stekta kycklingen i formen och låt gå klart tillsammans med kålen, cirka 15 min.
  6. Sås: Blanda alla ingredienserna till den kalla såsen i en liten skål.
  7. Servera kycklingen tillsammans med den ugnsbakade kålen, sås och citron.
middagstips - matkasse.se
middagstips