Kyckling i ugn med citron och spetskål - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kyckling i ugn med citron och spetskål

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Fågel
Gratänger
ICA
Receptet kommer från ICA.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

    Kyckling
  • skal av 1 citron
  • 600 g kycklingbröstfiléer
  • 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja att steka i
  • Bakad spetskål
  • 1 halverad citron
  • 1 spetskål i klyftor (1 spetskål delas i 4 klyftor för 4 personer)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ml grovmalen svartpeppar
  • 50 g smör i bitar
  • Kall sås
  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 ml grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Kyckling: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Krydda kycklingen med svartpeppar, salt och citronskal.
  3. Spetskål: Lägg citronhalvorna och kålen i en ugnsform, krydda med salt och svartpeppar. Lägg smöret runt om formen. Baka i mitten av ugnen i ca 25 min.
  4. Stek kycklingen på hög värme i olja i cirka 3 min per sida.
  5. Lägg den stekta kycklingen i formen och låt gå klart tillsammans med kålen, cirka 15 min.
  6. Sås: Blanda alla ingredienserna till den kalla såsen i en liten skål.
  7. Servera kycklingen tillsammans med den ugnsbakade kålen, sås och citron.
middagstips - matkasse.se
middagstips