Kyckling i ugn med citron och spetskål - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Kyckling i ugn med citron och spetskål
Kyckling i ugn med med citron och spetskål- enkelt, lättlagat & gott!
Receptet kommer från
ICA.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
Kyckling
- skal av 1 citron
- 600 g kycklingbröstfiléer
- 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
- 1/2 tsk salt
- 2 msk rapsolja att steka i
Bakad spetskål
- 1 halverad citron
- 1 spetskål i klyftor (1 spetskål delas i 4 klyftor för 4 personer)
- 1/2 tsk salt
- 1 ml grovmalen svartpeppar
- 50 g smör i bitar
Kall sås
- 3 dl gräddfil
- 2 tsk torkad dragon
- 1 ml grovmalen svartpeppar
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Kyckling: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Krydda kycklingen med svartpeppar, salt och citronskal.
- Spetskål: Lägg citronhalvorna och kålen i en ugnsform, krydda med salt och svartpeppar. Lägg smöret runt om formen. Baka i mitten av ugnen i ca 25 min.
- Stek kycklingen på hög värme i olja i cirka 3 min per sida.
- Lägg den stekta kycklingen i formen och låt gå klart tillsammans med kålen, cirka 15 min.
- Sås: Blanda alla ingredienserna till den kalla såsen i en liten skål.
- Servera kycklingen tillsammans med den ugnsbakade kålen, sås och citron.
middagstips - matkasse.se
middagstips