Kyckling med gremolata och bulgursallad - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kyckling med gremolata och bulgursallad recept
Ett lättlagat recept på kyckling som med gremolatan ger en fräsch och god smak. Med den färgglada salladen gjord på bulgur och cocktailtomater tillsammans med färska kryddor förvandlas denna kycklingrätt till en härlig festmåltid.
Med fetaostyoghurten blir det en fulländad kombination.
Gnid in 1 förp kycklinglår med 2 tsk salt, gnugga ordentligt på
skinnet. Lägg i en ugnssäker form och rosta mitt i ugnen 10
min.
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Häll 1 dl vatten över
kycklingen och fortsätt rosta 15-20 min, tills kycklingen är helt
genomstekt (innertemp 82°C). Ös vätskan i botten på plåten
över kycklingen några gånger under tillagningstiden.
Koka 2 1/2 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Fetaostyoghurt: Smula sönder 1/2 fetaost och lägg i en liten
skål. Blanda ner 1 burk grekisk yoghurt (150 g). Smaka av med
salt och nymald svartpeppar.
Gremolata: Finhacka 1/2 knippe bladpersilja och 1
vitlöksklyfta. Lägg på ett fat och blanda med finrivet skal från
1 citron.
Tärna 2 röda tomater (2x2 cm) och kvarta 1 förp gula
cocktailtomater. Skär 1 rödlök i tunna skivor. Grovhacka 1/2
knippe bladpersilja och finhacka 1/2 kruka oregano. Lägg allt
i en rymlig skål eller bunke tillsammans med 1 ask
babyspenat.
Vänd ner kokt bulgur i bunken och smaka av med olivolja,
pressad saft från den använda citronen, salt och nymald
svartpeppar.
Vänd den rostade kycklingen i gremolata. Servera med
ljummen bulgursallad och fetaostyoghurt.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension