Kyckling med gremolata och bulgursallad - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kyckling med gremolata och bulgursallad

Ett lättlagat recept på kyckling som med gremolatan ger en fräsch och god smak. Med den färgglada salladen gjord på bulgur och cocktailtomater tillsammans med färska kryddor förvandlas denna kycklingrätt till en härlig festmåltid.
Med fetaostyoghurten blir det en fulländad kombination.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 ask babyspenat
  • 1/2 knippe bladpersilja
  • 2 1/2 dl bulgur
  • 1 citron
  • 1/2 fetaost
  • 1 burk grekisk yoghurt
  • 1 förp gula cocktailtomater
  • ca 600 kycklinglår
  • 2 st röda tomater
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • oregano

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Gnid in 1 förp kycklinglår med 2 tsk salt, gnugga ordentligt på skinnet. Lägg i en ugnssäker form och rosta mitt i ugnen 10 min.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Häll 1 dl vatten över kycklingen och fortsätt rosta 15-20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 82°C). Ös vätskan i botten på plåten över kycklingen några gånger under tillagningstiden.
  4. Koka 2 1/2 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  5. Fetaostyoghurt: Smula sönder 1/2 fetaost och lägg i en liten skål. Blanda ner 1 burk grekisk yoghurt (150 g). Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Gremolata: Finhacka 1/2 knippe bladpersilja och 1 vitlöksklyfta. Lägg på ett fat och blanda med finrivet skal från 1 citron.
  7. Tärna 2 röda tomater (2x2 cm) och kvarta 1 förp gula cocktailtomater. Skär 1 rödlök i tunna skivor. Grovhacka 1/2 knippe bladpersilja och finhacka 1/2 kruka oregano. Lägg allt i en rymlig skål eller bunke tillsammans med 1 ask babyspenat.
  8. Vänd ner kokt bulgur i bunken och smaka av med olivolja, pressad saft från den använda citronen, salt och nymald svartpeppar.
  9. Vänd den rostade kycklingen i gremolata. Servera med ljummen bulgursallad och fetaostyoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips