Kyckling med gremolata och bulgursallad - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Kyckling med gremolata och bulgursallad
Ett lättlagat recept på kyckling som med gremolatan ger en fräsch och god smak. Med den färgglada salladen gjord på bulgur och cocktailtomater tillsammans med färska kryddor förvandlas denna kycklingrätt till en härlig festmåltid.
Med fetaostyoghurten blir det en fulländad kombination.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 ask babyspenat
- 1/2 knippe bladpersilja
- 2 1/2 dl bulgur
- 1 citron
- 1/2 fetaost
- 1 burk grekisk yoghurt
- 1 förp gula cocktailtomater
- ca 600 kycklinglår
- 2 st röda tomater
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- oregano
Gör så här:
- Värm ugnen till 250 grader.
- Gnid in 1 förp kycklinglår med 2 tsk salt, gnugga ordentligt på
skinnet. Lägg i en ugnssäker form och rosta mitt i ugnen 10
min.
- Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Häll 1 dl vatten över
kycklingen och fortsätt rosta 15-20 min, tills kycklingen är helt
genomstekt (innertemp 82°C). Ös vätskan i botten på plåten
över kycklingen några gånger under tillagningstiden.
- Koka 2 1/2 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Fetaostyoghurt: Smula sönder 1/2 fetaost och lägg i en liten
skål. Blanda ner 1 burk grekisk yoghurt (150 g). Smaka av med
salt och nymald svartpeppar.
- Gremolata: Finhacka 1/2 knippe bladpersilja och 1
vitlöksklyfta. Lägg på ett fat och blanda med finrivet skal från
1 citron.
- Tärna 2 röda tomater (2x2 cm) och kvarta 1 förp gula
cocktailtomater. Skär 1 rödlök i tunna skivor. Grovhacka 1/2
knippe bladpersilja och finhacka 1/2 kruka oregano. Lägg allt
i en rymlig skål eller bunke tillsammans med 1 ask
babyspenat.
- Vänd ner kokt bulgur i bunken och smaka av med olivolja,
pressad saft från den använda citronen, salt och nymald
svartpeppar.
- Vänd den rostade kycklingen i gremolata. Servera med
ljummen bulgursallad och fetaostyoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips