Kyckling med krämig tomatrisoni - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Kyckling med krämig tomatrisoni

Kycklingbitar i krämig tomatrisoni – inte bara en smidig, god och lättlagad rätt utan en middag som tar hänsyn till våra klimatmål och CO2e. En härligt god middag i flera avseende och dessutom enkelt så att laga – en perfekt middag och som en del i en matkasse för vår miljö.

De fina ingredienserna och recepten kommer från Middagdfrid´s Klimatgoda Kasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Kyckling
Grytor
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 3 ½ msk olivolja
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 tsk oregano
  • ca 550g kycklingbitar
  • 3 dl risonipasta
  • 1 rödlök
  • 1 fp körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • ½ fp créme av soltorkade tomater
  • 1 ¼ dl havregrädde
  • ½ msk buljongpulver (halv tärning)
  • 200 g morötter
  • 1 kruka sallad
  • ½ gurka
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Risoni (kastrull). Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
  2. Kycklingbitar (bunke + ugnsform 15 x 20 cm) Blanda 2 msk olivolja, 1 msk kinesisk soya, 1 tsk oregano, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Blanda i ca 550 g kycklingbitar i bunken och rosta mitt i ugnen i 15 min.
  3. Koka 3 dl risonipasta 2 min kortare än anvisningarna på förpackningen.
  4. Tomatrisoni (traktörpanna): Skär 1 rödlök i tunna halvmånar. Halvera 1 fp körsbärstomater. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja och fräs löken, tomaterna, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 krm salt på medelhög värme i 4 min.
  5. Tillsätt bladen från 1 kruka basilika, ½ fp av soltorkade tomater, 1 ¼ dl havregrädde, 1 ½ dl vatten och ½ msk buljongpulver i pannan och låt puttra på medelvärme i 5 min.
  6. Sallad (skål): Skala och skär 200 g morötter i små bitar. Strimla 1 kruka sallad. Tärna ½ gurka. Blanda grönsakerna med ½ msk olivolja och 1 tsk vitvinsvinäger i skålen.
  7. Vänd ner den avrunna pastan i tomatpannan. Servera tomatrisonin med kycklingbitarna och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips