Kycklingfilé med granatäpplegremolata - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Kycklingfilé med granatäpplegremolata

Kycklingfilé med granatäpplegremolata och en fräsch god sallad. En festligt, gott recept som blev till en härlig helgmiddag.
Grantäpple är en gammal nyttoväxt som använts sedan lång tid tillbaka. Frukten kan pressas och juicen används sedan till drinkar, grenadine. Att kärna ur ett granatäpple kan vara en utmaning och bäst är att först skära av toppen och därefter skära längs det vita köttet som klyftor. Sedan går det enkelt att ta ur kärnorna.

Ett fräscht, spännande recept!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Sallad
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

passione-italiana

Passione Italiana

Du behöver:

  • 4 port. valfritt gryn
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk japansk soya
  • 1 tsk gurkmeja
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 1 granatäpple
  • 1 fp persilja (20 g)
  • 1⁄2 fp saltade/rostade solroskärnor (100g)
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm gurkmeja
  • 1⁄2 romansallad
  • 200 g morötter (2-3 st)
  • 1 gul paprika
  • 150 g tomater (1-2 st)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka valfritt gryn (gärna quinoa)till 4 personer.
  3. Kycklingfilé (ugnsform 20 x 30 cm): Blanda 2 msk neutral olja, 1 msk japansk soja, 1 tsk gurkmeja och 1⁄2 tsk salt i formen. Vänd ner ca 600 g kycklingfilé i marinaden. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.
  4. Granatäpplegremolata (skål): Dela 1 granatäpple på hälften och knacka ut kärnorna med en slev i skålen. Finhacka 1 fp persilja (20 g) och lägg i skålen. Blanda med 1⁄2 fp rostade/saltade solroskärnor (100 g), skalet från 1 citron, 2 msk olivolja och 1 krm salt.
  5. Kall sås (skål): Blanda 2 dl crème fraiche, 2 krm salt och 1 krm gurkmeja i skålen.
  6. Sallad (fat): Strimla 1⁄2 roman- sallad. Skala och hyvla 200 g morötter (2–3 st). Tärna 1 gul paprika och 150 g tomater (1–2 st). Blanda på fatet med grynen, saften från 1 citron och 2 msk olivolja.
  7. Skiva upp kycklingen och servera med grynsalladen, den kalla såsen och toppa med gremolatan.
middagstips - matkasse.se
middagstips