Kycklingfilé med vitkålsgratäng - Recept från matkasse.se

40
2
Svårighetsgrad: Enkel
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Gratänger
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • Picklad rödlök:
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl sockerl
  • 1,5 dl vatten
  • 1 rödlök
  • Vitkålsgratäng:
  • 400 g vitkålshuvud
  • 0,5 gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 0,25 solovitlök
  • 1,25 dl matlagningsgrädde 4%
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar, gärna grovmalen
  • 50 g riven ost 24%
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 tsk flytande margarin
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Skala och skär löken tunt. Lägg ner löken i lagen och låt den dra.
  3. Skär eller strimla vitkålen i minde bitar, skala och hacka löken.
  4. Svetta lök och kål på svag värme i oljan och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde och sjud tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och peppar, smaka av under tiden.
  5. Slå över i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
  6. Stek kycklingen i margarin, krydda med salt och peppar. Servera med vitkålsgratäng och picklad rödlök.
  7. Tips; Vill du ha lite mer hetta, tillsätt lite sambal oelek eller färsk hackad chili i gratängen.
middagstips - matkasse.se
middagstips