Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Kycklingfilé med vitkålsgratäng

40
2
Svårighetsgrad: Enkel
God och mättande middag från Viktväktarkassen!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Gratänger
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Du behöver:

  • Picklad rödlök:
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl sockerl
  • 1,5 dl vatten
  • 1 rödlök
  • Vitkålsgratäng:
  • 400 g vitkålshuvud
  • 0,5 gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 0,25 solovitlök
  • 1,25 dl matlagningsgrädde 4%
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar, gärna grovmalen
  • 50 g riven ost 24%
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 tsk flytande margarin
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Skala och skär löken tunt. Lägg ner löken i lagen och låt den dra.
  3. Skär eller strimla vitkålen i minde bitar, skala och hacka löken.
  4. Svetta lök och kål på svag värme i oljan och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde och sjud tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och peppar, smaka av under tiden.
  5. Slå över i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
  6. Stek kycklingen i margarin, krydda med salt och peppar. Servera med vitkålsgratäng och picklad rödlök.
  7. Tips; Vill du ha lite mer hetta, tillsätt lite sambal oelek eller färsk hackad chili i gratängen.
middagstips