Kycklingfilé med vitkålsgratäng - Recept från matkasse.se
40
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Kycklingfilé med vitkålsgratäng
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- Picklad rödlök:
- 0,5 dl ättika 12%
- 1 dl sockerl
- 1,5 dl vatten
- 1 rödlök
- Vitkålsgratäng:
- 400 g vitkålshuvud
- 0,5 gul lök
- 1 tsk rapsolja
- 0,25 solovitlök
- 1,25 dl matlagningsgrädde 4%
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk svartpeppar, gärna grovmalen
- 50 g riven ost 24%
- 300 g kycklingfilé
- 1 tsk flytande margarin
- salt & peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda ihop ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Skala och skär löken tunt. Lägg ner löken i lagen och låt den dra.
- Skär eller strimla vitkålen i minde bitar, skala och hacka löken.
- Svetta lök och kål på svag värme i oljan och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde och sjud tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och peppar, smaka av under tiden.
- Slå över i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
- Stek kycklingen i margarin, krydda med salt och peppar. Servera med vitkålsgratäng och picklad rödlök.
Tips; Vill du ha lite mer hetta, tillsätt lite sambal oelek eller färsk hackad chili i gratängen.
middagstips - matkasse.se
middagstips