Blanda ihop ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Skala och skär löken tunt. Lägg ner löken i lagen och låt den dra.
Skär eller strimla vitkålen i minde bitar, skala och hacka löken.
Svetta lök och kål på svag värme i oljan och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde och sjud tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och peppar, smaka av under tiden.
Slå över i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
Stek kycklingen i margarin, krydda med salt och peppar. Servera med vitkålsgratäng och picklad rödlök.
Tips; Vill du ha lite mer hetta, tillsätt lite sambal oelek eller färsk hackad chili i gratängen.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan