Kycklingrisotto med pärlcouscous - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Kycklingrisotto med pärlcouscous

Kycklingrisotto med en bas av pärlcouscous – ett smakrikt och fräscht recept med en fin blandning av goda smaker och saftigt kött. Tranbär och valnötter är oväntade inslag men passar alldeles perfekt tillsammans. En rätt som fick höga smakbetyg av familjen och som dessutom är en fröjd för ögat.
Smakrikt, krispigt, mustigt och en alldeles härlig vardagsmiddag.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Grytor
HelloFresh
Receptet kommer från HelloFresh.

Månadens kasse

passione-italiana

Passione Italiana

Du behöver:

  • 2 lökar
  • 4 morötter
  • 4 st bladselleri
  • 335 g pärlcouscous
  • 1 l vatten
  • 1 pkt kycklingbuljong
  • 40 g valnötter
  • 40 g tranbär
  • 1/2 litet knippe bladpersilja
  • 20 g smör
  • 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Finhacka lök, morot och selleri.
  2. Hetta upp en skvätt olja i en djup stekpanna på medelvärme. Fräs lök, morot och selleri i 5 min.
  3. Häll i pärlcouscous i stekpannan och rör om. Blanda i 1 dl vatten och kycklingbuljong och låt sjuda. Späd på med vätska allteftersom grynen absorberar vätskan, ca 1 dl per gång. Rör om regelbundet.
  4. Fortsätt tills grynen är al dente och färdigkokta, 20-25 min. Krydda med salt och peppar.
  5. Grovhacka valnötter, tranbär och persilja i stekpannan och blanda tillsammans med grynen.
  6. Hetta upp en skvätt olja eller en klick med smör i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 8-10 min. Lägg sedan över bitarna i stekpannan och blanda med risotton.
  7. Toppa kycklingrisotton med bladpersilja och servera, gärna i djupa skålar.
OBS! Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
middagstips - matkasse.se
middagstips