Lammfärsbiffar i sås - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Lammfärsbiffar i sås

Lammfärsbiffar med vitlöksrostade grönsaker och potatis.

Lättlagat, snabbt och ändå lite lyxigt kan vara en svår kombination, men är genom detta snabblagade receptet med smarta genvägar full möjligt. Potatisen kokas och grönsakerna sköter sig själv i ugnen under tiden som man lagar biffarna. Såsen till blir också väldigt god genom sin syrlighet av créme fraiche.

En härligt middag med fräscha och goda vitlöksrostade grönsaker hämtat från en ”Snabblagad matkasse”.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Lamm
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

snabba-kassen

Snabba kassen

Du behöver:

  • 900 g potatis
  • 300 g tomater, 3-4 st
  • 2 rödlökar
  • 1 fp haricot verts, 150 g
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 msk rosmarin
  • 1 fp svartvinbärsgelé, 225
  • 1 tsk kinesisk soya

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka 900 g potatis.
  3. Ugnsgrönsaker (ugnsform 20 x 30 cm): Skär 300 g tomater (3–4 st) i 3 cm stora bitar. Skär 2 rödlökar i 2 cm breda klyftor. Blanda med 1 fp haricot verts(150 g), 1 msk olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor och 1⁄2 tsk salt i formen. Tillaga mitt i ugnen i 15–20 min.
  4. Biffar i sås (bunke + traktörpanna + lock): Blanda ca 500 g lammfärs,1 ägg, 1 tsk salt och 2 krm svart- peppar bunken. Smält 1 msk smör i pannan. Forma 8 biffar och stek på medelhög värme 1 min/sida.
  5. Tillsätt 2 dl crème fraiche, 1 1⁄2 dl mjölk, 1 dl vatten, 1⁄2 msk ros- marin, 1 msk svartvinbärsgelé, 1 tsk kinesisk soja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i pannan med biffarna. Låt biffarna puttra i såsen under lock i ca 8–10 min. Vänd biffarna efter halva tiden.
  6. Servera lammfärsbiffarna i såsen med potatisen, ugnsgrönsakerna och resten av svartvinbärsgelén.
middagstips - matkasse.se
middagstips