Lammfärsbiffar med gräddsås - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Medel
Lammfärsbiffar med gräddsås

Lammfärsbiffar med gräddsås och gott rosmarins-kryddade. Låter som en typisk helgmiddag men med detta receptet svänger du ihop middagen på en halvtimme så att det funkar en helt vanlig vardag också.
Genom att låta biffarna gå färdiga i gräddsåsen sparar man både tid med ett gott resultat och saftiga biffar.

Vad går upp mot en middag med potatis och en god sås?

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Lamm
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-lattlagade-kasse

Lättlagade kasse

Du behöver:

  • 900 g småpotatis
  • 1 förp sockerärter
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 förp ruccola
  • 500 g lammfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 1 dl syrad grädde
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tärning kycklingbuljong
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Lät sockerärtorna koka med den sista minuten.
  2. Lammfärsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, pressad vitlök, torkad rosmarin, torkad timjan, salt, lite nymald svartpeppar och lammfärs i en bunke. Forma till 4 biffar.
  3. Skiva gul lök.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna tillsammans med löken 3-4 min per sida. Lägg biffarna på en tallrik, låt löken vara kvar i pannan.
  5. Syrad gräddsås: Rör ner vetemjöl i pannan med lök. Blanda ner vitvinsvinäger, mjölk, syrad grädde, 1/2 buljongtärning, kinesisk soja och honung.
  6. Lägg tillbaka biffarna och sjud 7-8 min under lock, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Blanda cocktailtomater och ruccola (sköljd) i en skäl med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  8. Servera lammfärsbiffar med syrad gräddsås, kokt potatis, sockerärtor och sallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips