Laxfilé i krämig saffranssås - Recept från matkasse.se

20
4
Svårighetsgrad: Enkel
Laxfilé i krämig saffranssås

En laxfilé tillagad på allra enklaste sätt och där saffranssåsen gör det hela till en festligt god rätt. Rätten är snabblagad men utan att kompromissa på några smaker. Den goda créme fraichen är färdigkryddad och verkligen god med sina milda fina smaker.

Saffran är en krydda som verkligen kan lyftas fram och kan användas i många olika fiskrätter.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Lax
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 4 port. valfritt ris/gryn
  • ca 500 g laxfilé
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche saffran/tomat
  • 2 dl mjölk
  • ½ msk buljongpulver (alt. 1/2 tärning)
  • ½ romansallad
  • 250 g tomater (2-3 st)
  • 1 paprika
  • ½ gurka
  • 1 fp rädisor (125 G)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.
  3. Laxfilé (ugnsform 20 x 30 cm): Lägg ca 500 g laxfilé i formen och fördela 2 msk smör på laxen. Krydda med ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek i mitten av ugnen i 10–15 min.
  4. Saffranssås (kastrull): Blanda 2 dl créme fraiche saffran/tomat,2 dl mjölk, ½ msk buljongpulver(alt. ½ tärning), 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i kastrullen. Koka upp och sjud på låg värme i 5 min.
  5. Sallad (skål): Strimla ½ roman- sallad. Tärna 250 g tomater(2–3 st), 1 paprika och ½ gurka. Ansa och skär 1 fp rädisor (125 g) i kvartar. Blanda grönsakerna med 2 msk olivolja, 1 msk vitvins-vinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
  6. Servera laxen med riset/grynen, saffranssåsen och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips