Laxifilé med fruktig sallad - Recept från matkasse.se

25
4
Laxifilé med fruktig sallad

Marinerad laxfilé med extra piffat ris, kokt i kokosmjölk, och en god fruktig sallad. Det behöver inte vara så komplicerat och med fina ingredienser ställer man en festlig och god middag på bordet inom 25 minuter.

Ett smart, lättlagat och gott recept!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Lax
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

passione-italiana

Passione Italiana

Du behöver:

  • 1 fp kokosmjölk(250 ml)
  • 3 dl valfritt ris
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk japansk soya
  • 1 tsk sambal oelek
  • ca 500 g laxfilé
  • 1 fänkål
  • 1 mango
  • 1 fp physalis (100 g)
  • 1⁄2 gurka
  • 1 rödlök
  • 1⁄2 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Kokosris (kastrull + lock): Koka upp 1 fp kokosmjölk (250 ml), 2 dl vatten och 2 krm salt i kastrullen. Rör ner 3 dl valfritt ris (gärna basmatiris) och koka under lock i ca 12 min. Dra av från värmen och låt stå under lock.
  3. Laxfilé (bunke + ugnsform (20 x 30 cm): Blanda 2 msk olivolja, 2 msk tomatpuré, 1 msk japansk soja, 1 tsk sambal oelek och 2 krm salt i bunken. Vänd runt ca 500 g laxfilé i bunken och fördela i formen. Strimla 1 fänkål och fördela runt laxen. Stek laxen i mitten av ugnen i 15 min.
  4. Fruktig sallad (skål): Skala och skär 1 mango i små tärningar. Halvera 1 fp physalis (100 g). Tärna 1⁄2 gurka och finhacka 1 rödlök. Blanda med 1 msk olivolja, 1⁄2 msk vitvinsvinäger och 2 krm salt i skålen.
  5. Servera laxen med kokosriset och den fruktiga salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips