Lemongrass chicken med rostade cashewnötter och chili pak choi - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel och snabb
Lemongrass chicken med rostade cashewnötter och chili pak choi

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Fågel
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 förp. cashewnötter, kokos-ingefära
  • 50 g citrongräs
  • 1 gul lök
  • 1 bit ingefära
  • ca 700 g kycklinglårfilé
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk kinesisk soya
  • 4 msk japansk soya
  • 3 dl vatten
  • 1 förp. pak choi
  • 1 röd paprika
  • 1/2 tsk chili flakes
  • 2 krm salt
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Koka 3 1/2 dl jasminris enl. anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och finhacka ingefära (2 msk). Finstrimla citrongräset så tunt som möjligt. Klyfta 1 gul lök. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Blanda ner 2 tsk vetemjöl, 2 msk socker, 4 msk japansk soya, 2 msk kinesisk soya och 3 dl vatten. Koka ihop i 4-5 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72 grader C) och såsen tjocknat lite.
  3. Skär 1 förp. pak choi och 1 röd paprika i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs pak choi och paprika ca 1 min på hög värme. Krydda med 1/2 tsk chili flakes, 2 krm salt och 1 msk vitvinsvinäger.
  4. Strö 1 förp cashew/kokos-ingefära över kyckling woken. Servera med chilistekta grönsaker och jasminris.
Tänk på att vara noga med att diska skärbrädor och kniv samt att tvätta händerna efter kontakt med rå kyckling.
middagstips - matkasse.se
middagstips