Limebladkryddade färsbiffar med nektarinsallad - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Limebladkryddade färsbiffar med nektarinsallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Färs
Biffar
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 500 g nötfärs
  • limeblad (torkade)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 förp bulgur
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 st lime
  • ca 500 g nektariner
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka basilika
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt

Gör så här:

  1. Biffar; Lägg ca 500 g nötfärs i en bunke. Tillsätt limeblad (smulad eller mortlad), 1 msk tomatpuré, 1 msk vatten, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 krm chiliflakes och 1 tsk salt.
  2. Koka 1 frp bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Limeyoghurt; Lägg 2 dl matyoghurt i en liten skål. Blanda ner finrivet skal av en lime och 2 krm salt.
  4. Nektarinsallad; Skär ca 500 g nektariner i tunna klyftor och finhacka 1/2 rödlök. Grovhacka 1/2 gurka basilika. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner pressad saft av den använda limen, 1 msk olivolja och 2 tsk vitvinsvinäger. Smaka av med salt.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme 4-5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Servera limbladkryddade färsbiffar med bulgur, nektarinsallad och limeyoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips