Limebladkryddade färsbiffar med nektarinsallad - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Limebladkryddade färsbiffar med nektarinsallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Färs
Biffar
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 500 g nötfärs
  • limeblad (torkade)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 förp bulgur
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 st lime
  • ca 500 g nektariner
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka basilika
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt

Gör så här:

  1. Biffar; Lägg ca 500 g nötfärs i en bunke. Tillsätt limeblad (smulad eller mortlad), 1 msk tomatpuré, 1 msk vatten, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 krm chiliflakes och 1 tsk salt.
  2. Koka 1 frp bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Limeyoghurt; Lägg 2 dl matyoghurt i en liten skål. Blanda ner finrivet skal av en lime och 2 krm salt.
  4. Nektarinsallad; Skär ca 500 g nektariner i tunna klyftor och finhacka 1/2 rödlök. Grovhacka 1/2 gurka basilika. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner pressad saft av den använda limen, 1 msk olivolja och 2 tsk vitvinsvinäger. Smaka av med salt.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme 4-5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Servera limbladkryddade färsbiffar med bulgur, nektarinsallad och limeyoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips