Limebladkryddade färsbiffar med nektarinsallad - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Limebladkryddade färsbiffar med nektarinsallad
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 500 g nötfärs
- limeblad (torkade)
- 1 msk tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krm chiliflakes
- 1 förp bulgur
- 2 dl matyoghurt
- 1 st lime
- ca 500 g nektariner
- 1/2 rödlök
- 1/2 kruka basilika
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
Gör så här:
- Biffar; Lägg ca 500 g nötfärs i en bunke. Tillsätt limeblad (smulad eller mortlad), 1 msk tomatpuré, 1 msk vatten, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 krm chiliflakes och 1 tsk salt.
- Koka 1 frp bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
- Limeyoghurt; Lägg 2 dl matyoghurt i en liten skål. Blanda ner finrivet skal av en lime och 2 krm salt.
- Nektarinsallad; Skär ca 500 g nektariner i tunna klyftor och finhacka 1/2 rödlök. Grovhacka 1/2 gurka basilika. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner pressad saft av den använda limen, 1 msk olivolja och 2 tsk vitvinsvinäger. Smaka av med salt.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme 4-5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Servera limbladkryddade färsbiffar med bulgur, nektarinsallad och limeyoghurt.
middagstips - matkasse.se
middagstips