Lindh's Kantarellmacka - Recept från matkasse.se
25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Lindh's Kantarellmacka
Du behöver:
- 7 dl rensade kantareller (borsta lätt smutsad svamp, skölj annars)
- 3-4 msk smör
- 2 1/2 dl grädde
- 4 skivor vitt bröd (toast)
- salt och vitpeppar
Gör så här:
- Lägg svampen i en stekpanna och börja fräs svampen så vätskan börjar att släppa. Är det mycket torr svamp kan man behöva slå på 1 msk vatten. Låt sedan vätskan koka bort.
- Lägg därefter i ett par msk smör och fräs svampen i smöret. Salta och peppra.
- Slå på grädden, sänk värmen och låt puttra på svag värme tills grädden börjar koka in. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om så behövs
- Ta upp svampen ur pannan och lägg i en skål.
- Bred smör på brödskivornas ena sida.
- Lägg i ett par msk smör i samma stekpanna som svampen stekts i - den ska inte vara uttorkad eller diskad.
- Stek brödet med den osmörade delen nedåt först. Låt skivorna ta färg och vänd sedan de bredda sidorna nedåt och stek gyllenbruna.
- Lägg upp brödet på fat och slå svampstuvningen över. Ät och njut!
middagstips - matkasse.se
middagstips