Lindh's Kantarellmacka - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Lindh's Kantarellmacka

Kategorier:

Förrätter
Tilltugg/snacks/snittar
Smårätter/tapas
Vegetariskt
Svamp
Giselas recept

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 7 dl rensade kantareller (borsta lätt smutsad svamp, skölj annars)
  • 3-4 msk smör
  • 2 1/2 dl grädde
  • 4 skivor vitt bröd (toast)
  • salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Lägg svampen i en stekpanna och börja fräs svampen så vätskan börjar att släppa. Är det mycket torr svamp kan man behöva slå på 1 msk vatten. Låt sedan vätskan koka bort.
  2. Lägg därefter i ett par msk smör och fräs svampen i smöret. Salta och peppra.
  3. Slå på grädden, sänk värmen och låt puttra på svag värme tills grädden börjar koka in. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om så behövs
  4. Ta upp svampen ur pannan och lägg i en skål.
  5. Bred smör på brödskivornas ena sida.
  6. Lägg i ett par msk smör i samma stekpanna som svampen stekts i - den ska inte vara uttorkad eller diskad.
  7. Stek brödet med den osmörade delen nedåt först. Låt skivorna ta färg och vänd sedan de bredda sidorna nedåt och stek gyllenbruna.
  8. Lägg upp brödet på fat och slå svampstuvningen över. Ät och njut!
middagstips - matkasse.se
middagstips