Linscurry med kokosmjölk och lime - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Linscurry med kokosmjölk och lime

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 4 port ris
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 gul lök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk curry
  • 2 tsk tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj linserna och låt dem rinna av.
  3. Skala och hacka den gula löken. Skala och riv ingefäran. Fräs den gula löken och sambal i olja i en stor kastrull. Pressa ner vitlök och rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 minuter under lock.
  4. Skär blomkålen i mindre bitar. Lägg ner dem i kastrullen och koka ytterligare ca 10 minuter.
  5. Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor. Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenat och tomater.
  6. Servera linscurryn med ris, nötter och limeklyftor.
middagstips - matkasse.se
middagstips