Linscurry med kokosmjölk och lime - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Linscurry med kokosmjölk och lime
Receptet kommer från
ICA.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 4 port ris
- 2 dl torkade röda linser
- 1 gul lök
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 msk curry
- 2 tsk tomatpuré
- 5 dl grönsaksbuljong (vatten och
tärning eller fond)
- 400 ml kokosmjölk
- 1/2 blomkålshuvud
- 250 g körsbärstomater
- 1 lime
- salt och peppar
- 65 g babyspenat
- 1 dl cashewnötter
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skölj linserna och låt dem rinna av.
- Skala och hacka den gula löken. Skala och riv ingefäran.
Fräs den gula löken och sambal i olja i en stor kastrull. Pressa
ner vitlök och rör i ingefära, curry och tomatpuré. Tillsätt
linser, buljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning
och sjud ca 10 minuter under lock.
- Skär blomkålen i mindre bitar. Lägg ner dem i kastrullen och
koka ytterligare ca 10 minuter.
- Skär tomaterna i halvor och limen i klyftor.
Smaka av med salt och peppar och vänd ner spenat och
tomater.
- Servera linscurryn med ris, nötter och limeklyftor.
middagstips - matkasse.se
middagstips