Majs- och kikärtfritters - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Medel
Majs- och kikärtfritters

Majs- och kikärtfritters med fetaostsallad – en härligt mättande och god vegetarisk ”biffmiddag”
Man mixar ingredienserna till biffarna och sedan går det enkelt att med sked lägga upp lagom storlek i en upphettad stekpanna med olja i. Jag snålade inte med oljan och det gav en god och krispig yta till frittersén.
En härligt mättande och god middag tillsammans med en fräsch fetaostsallad.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Biffar
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 1 fp majs (380 g)
  • 1 fp kikärtor (380 g)
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 fp riven ost (150 g)
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 4 port. valfritt gryn
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk neutral olja
  • ½ fp gemsallad (100 g)
  • ½ fp körsbärstomater (125 g)
  • 1 kålrabbi
  • 1 fp strimlad rödkål (400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 fp fetaost (150 g)

Gör så här:

  1. Fritters (bunke + stavmixer): Häll av vätskan från 1 fp majs (380 g) och skölj 1 fp kikärtor (380 g). Mixa ihop 1 ägg, 2 dl vetemjöl, 1 ½ dl mjölk, 1 fp riven ost (150 g), 1 tsk salt och ½ tsk cayennepeppar i bunken till en jämn smet.
  2. Blanda ner kikärtorna i äggsmeten och mixa slätt. Vänd sedan ner majsen.
  3. Koka valfritt gryn (gärna bulgur) till 4 personer.
  4. Sås (skål): Blanda 2 ½ dl turkisk yoghurt, 1 tsk timjan, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
  5. Fritters (stekpanna): Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja, klicka ut 4 fritters i pannan (ca 1 dl) och stek på medelhög värme i ca 3 min/sida. Lägg på ett fat, tillsätt ytterligare 1 msk neutral olja och stek 4 fritters till.
  6. Sallad (skål): Grovhacka ½ fp gemsallad (100 g) och halvera ½ fp körsbärstomater (125 g). Skala och tärna 1 kålrabbi. Blanda grönsakerna, 1 fp strimlad rödkål (400 g), 2 msk olivolja, 1 msk vitvins- vinäger och 2 krm salt i skålen och smula över 1 fp fetaost (150 g).
  7. Servera frittersen med grynen, salladen och såsen.
middagstips - matkasse.se
middagstips