Majsplättar med guacamole och sallad med limebasilika - Recept från matkasse.se
45
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Majsplättar med guacamole och sallad med limebasilika
Enkelt och lättlagat
- med middagar du väljer själv!
Du behöver:
- 1 grön paprika
- 50 g gul lök (½–1 st)
- 3 ½ dl majsmjöl
- 1–2 krm cayennepeppar
- ½ tsk bakpulver
- 1 burk majs (160 g)
- 3 dl turkisk yoghurt
- 6 msk olivolja
- 2 avokado
- 300 g tomater (3–4 st)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gul paprika
- ½ zucchini
- 1 fp svarta bönor (400 g)
- 1 kruka limebasilika
- ½ fp frenchsallad (75 g)
- 1 ½ msk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Skär ½ grön paprika i 5 mm stora tärningar. Hacka
50 g gul lök (½–1 st).
- Plättar (bunke): Blanda 3 ½ dl majsmjöl, 1 tsk salt, 1–2 krm cayennepeppar och ½ tsk bakpulver
i bunken. Tillsätt paprikan, löken, 1 burk avrunnen majs (160 g), 3 dl turkisk yoghurt, 1 dl vatten
och 2 msk olivolja. Blanda väl och ställ åt sidan.
- Guacamole (skål): Gröp ur 2 avokado och mosa med en gaffel i skålen. Hacka 100 g tomater (1–2 st) och blanda ner tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
- Plättar (stekpanna): Hetta upp 2 msk olivolja i pannan. Klicka ut hälften av smeten till 5 plättar, ca 10 cm stora, och stek dem på medelhög värme i 3 min/sida. Lägg åt sidan på en tallrik och stek resten av smeten på samma sätt.
- Sallad (bunke): Tärna ½ grön och 1 gul paprika. Grovhacka 200 g tomater (ca 3 st). Skär ½ zucchini till remsor med en skalare. Skölj 1 fp svarta bönor (400 g). Grovhacka 1 kruka limebasilika. Blanda allt i skålen med ½ fp frenchsallad (75 g), 2 msk olivolja, 1 ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.
- Servera majsplättarna med guacamolen och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips