Majsplättar med guacamole och sallad med limebasilika - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Majsplättar med guacamole och sallad med limebasilika

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 grön paprika
  • 50 g gul lök (½–1 st)
  • 3 ½ dl majsmjöl
  • 1–2 krm cayennepeppar
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 burk majs (160 g)
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 6 msk olivolja
  • 2 avokado
  • 300 g tomater (3–4 st)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • ½ zucchini
  • 1 fp svarta bönor (400 g)
  • 1 kruka limebasilika
  • ½ fp frenchsallad (75 g)
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Skär ½ grön paprika i 5 mm stora tärningar. Hacka 50 g gul lök (½–1 st).
  2. Plättar (bunke): Blanda 3 ½ dl majsmjöl, 1 tsk salt, 1–2 krm cayennepeppar och ½ tsk bakpulver i bunken. Tillsätt paprikan, löken, 1 burk avrunnen majs (160 g), 3 dl turkisk yoghurt, 1 dl vatten och 2 msk olivolja. Blanda väl och ställ åt sidan.
  3. Guacamole (skål): Gröp ur 2 avokado och mosa med en gaffel i skålen. Hacka 100 g tomater (1–2 st) och blanda ner tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
  4. Plättar (stekpanna): Hetta upp 2 msk olivolja i pannan. Klicka ut hälften av smeten till 5 plättar, ca 10 cm stora, och stek dem på medelhög värme i 3 min/sida. Lägg åt sidan på en tallrik och stek resten av smeten på samma sätt.
  5. Sallad (bunke): Tärna ½ grön och 1 gul paprika. Grovhacka 200 g tomater (ca 3 st). Skär ½ zucchini till remsor med en skalare. Skölj 1 fp svarta bönor (400 g). Grovhacka 1 kruka limebasilika. Blanda allt i skålen med ½ fp frenchsallad (75 g), 2 msk olivolja, 1 ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.
  6. Servera majsplättarna med guacamolen och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips