Majssoppa med quesadillas - Recept från matkasse.se

40
4
Majssoppa med quesadillas

Majsoppa – en riktigt nyttig och god vegetarisk rätt som dessutom är lättlagad.
Med majs går det att variera i stor omfattning med att laga goda vegetariska och mättande måltider.
Majs innehåller flera nyttigheter såsom B-vitaminer och folat och är genom det rikliga innehållet med kostfiber även mättande. Det innehåller dessutom ett särskilt protein, lektin, som anses ha en välgörande effekt på immunförsvaret. Att majs dessutom enkelt kan odlas i Sverige ger ännu en riktigt god anledning att använda som en huvudråvara i vegetariska rätter.

Denna majsoppan med quesadillas är ett av alla goda majsrecept.

Kategorier:

Huvudrätter
Vegetariskt
Soppa
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

snabba-kassen

Snabba kassen

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 bakpotatis
  • 450 g majskorn
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 380 g kokta stora vita bönor
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 8 tortillabröd
  • 4 skivor ost
  • 1 msk olja

Gör så här:

  1. Soppa: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hacket i olivoljan.
  2. Skala och riv potatisen grovt. Blanda potatis och majs med fräset. Tillsätt buljongen, låt koka ca 8 minuter. Mixa soppan slät.
  3. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar. Sila soppan.
  4. Quesadillas: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa dem med vatten och spiskummin. Krydda med salt och peppar.
  5. Fördela bönröran på 4 av bröden (för 4 port) och riv ostskivorna i bitar och fördela på bönröran. Lägg på ett bröd på toppen.
  6. Tryck försiktigt och stek sedan i olivoljan i en stekpanna. Vänd en gång.
  7. Servera soppan med uppskurna quesadillas.
middagstips - matkasse.se
middagstips