Marockansk nötfärspanna - Recept från matkasse.se

25
2
Svårighetsgrad: Enkel
Marockansk nötfärspanna

Marockansk nötfärspanna! Snabblagat, enkelt och supergott. Tänk vad en exotisk kryddblandning för tankarna bort till sydligare breddgrader en helt vanlig vardag i köket. Det är enbart några ingredienser och få minuter som behövs för att ställa en god middag på bordet som en extra krydda i tillvaron.

Recept och ingredienser kommer från Linas Lättlagade kasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Färs
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 125 g bulgur
  • 250 g nötfärs
  • 1 dl matyoghurt
  • ½ st gurka
  • 1 st bananschalottenlök
  • 1/4 förp mynta
  • ½ påse babyspenat
  • 1 st gul paprika
  • 1/4 förp mynta
  • 1 förp körsbärstomat konserv
  • olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm malen koriander
  • salt
  • 2 krm chili flakes
  • svartpeppar
  • 2 krm malen kanel
  • 2 klyfta vitlök
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk honung
  • 1 tärning kycklingbuljong

Gör så här:

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Marockansk nötfärspanna: Skiva schalottenlök. Tärna gul paprika. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek lök, nötfärs, spiskummin, malen koriander, chili flakes, malen kanel och pressad vitlök 3-4 min.
  3. Tillsätt paprika, konserverade körsbärstomater, vatten, honung och smulad kycklingbuljong. Sjud 5-6 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
  4. Myntayoghurt: Finhacka myntablad, lägg i en skål. Blanda med matyoghurt och salt.
  5. Sallad: Hacka myntan och tärna gurkan. Lägg allt i en skål och blanda med babyspenat (sköljd), 1 tsk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Servera marockansk nötfärspanna med nykokt bulgur, myntayoghurt och sallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips