Marockansk nötfärspanna - Recept från matkasse.se

25
2
Svårighetsgrad: Enkel
Marockansk nötfärspanna

Marockansk nötfärspanna! Snabblagat, enkelt och supergott. Tänk vad en exotisk kryddblandning för tankarna bort till sydligare breddgrader en helt vanlig vardag i köket. Det är enbart några ingredienser och få minuter som behövs för att ställa en god middag på bordet som en extra krydda i tillvaron.

Recept och ingredienser kommer från Linas Lättlagade kasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Färs
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
snabba-kassen

Snabba kassen

Smarta genvägar och goda middagar!
Rabattkod: matkasse.se

Du behöver:

  • 125 g bulgur
  • 250 g nötfärs
  • 1 dl matyoghurt
  • ½ st gurka
  • 1 st bananschalottenlök
  • 1/4 förp mynta
  • ½ påse babyspenat
  • 1 st gul paprika
  • 1/4 förp mynta
  • 1 förp körsbärstomat konserv
  • olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm malen koriander
  • salt
  • 2 krm chili flakes
  • svartpeppar
  • 2 krm malen kanel
  • 2 klyfta vitlök
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk honung
  • 1 tärning kycklingbuljong

Gör så här:

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Marockansk nötfärspanna: Skiva schalottenlök. Tärna gul paprika. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek lök, nötfärs, spiskummin, malen koriander, chili flakes, malen kanel och pressad vitlök 3-4 min.
  3. Tillsätt paprika, konserverade körsbärstomater, vatten, honung och smulad kycklingbuljong. Sjud 5-6 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
  4. Myntayoghurt: Finhacka myntablad, lägg i en skål. Blanda med matyoghurt och salt.
  5. Sallad: Hacka myntan och tärna gurkan. Lägg allt i en skål och blanda med babyspenat (sköljd), 1 tsk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Servera marockansk nötfärspanna med nykokt bulgur, myntayoghurt och sallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips