Masalagryta - vegetarisk - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Enkel
Masalagryta - vegetarisk

Masalagryta – vegetarisk, krämig, god och smakrik med den indiska kryddblandningen Garam Masala. I grytan ingår massor av rotsaker som gör att den både blir både vitaminrik och mättande. Krämigt och gott blev det av kokosmjölken.

Receptet kommer från Mat&Ro’s Flexitariska kasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
Mat och Ro
Receptet kommer från Mat och Ro.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 4 port ris
  • 300 g morötter
  • 400 g potatis
  • 400 g kålrot
  • 1 knippe salladslök
  • 2 tsk garam masala
  • 1/4 sololök
  • 7 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk linser
  • 1 burk kokosmjölk
  • rapsolja
  • salt
  • peppar
Rotsakerna kan beräknas i cirka mått.

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Riv morötterna. Skala och tärna potatis och kålrot. Strimla och skölj salladslöken. Stek grönsakerna i olja med garam masala och pressad vitlök, låt fräsa ett par minuter.
  3. Häll över vatten, fond, krossade tomater och linser. Låt koka 25-30 minuter. Häll tills sist ner kokosmjölken och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera grytan med riset.
middagstips - matkasse.se
middagstips