Biff Greta med äppelyoghurt - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Medel
Biff Greta med äppelyoghurt

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • ca 600g fläskytterfilé
  • 150 g grekisk yoghurt
  • 1 frp hjärtsallad
  • 1/2 ask persilja
  • ca 900 g potatis
  • 200 g rotselleri
  • 1 schalottenlök
  • 1 äpple
  • 1 1/2 tsk honung
  • 2-3 msk olivolja
  • 2-3 krm salt
  • svartpeppar
  • 1 1/2 tsk torkad dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 st äggulor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala 200 g rotselleri. Skär rotselleri och 900 g potatis i små tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
  3. Äppelyoghurt: tärna 1 äpple så fint som möjligt. Lägg i en skål och blanda med 150g grekisk yoghurt, 1 1/2 tsk torkad dragon och 1 1/2 krm salt.
  4. Blanda 1 msk vitvinsvinäger, 2 tsk olivolja, 1 1/2 tsk honung och 2 krm salt i en salladsskål. Skär 1 förpackning hjärtsallad i tunna klyftor och blanda med dressingen i salladsskålen.
  5. Senapsblandning: finhacka 1 schalottenlök. Lägg i en skål och blanda med 1 1/2 msk dijonsenap, 2 äggulor och 1 krm salt.
  6. Skär ca 600 g fläskytterfilé i stora tärningar. Stek i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med 3/4 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Låt steka 5-6 minuter, eller tills köttet är genomstekt.
middagstips - matkasse.se
middagstips