Biff Greta med äppelyoghurt - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Medel
Biff Greta med äppelyoghurt

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • ca 600g fläskytterfilé
  • 150 g grekisk yoghurt
  • 1 frp hjärtsallad
  • 1/2 ask persilja
  • ca 900 g potatis
  • 200 g rotselleri
  • 1 schalottenlök
  • 1 äpple
  • 1 1/2 tsk honung
  • 2-3 msk olivolja
  • 2-3 krm salt
  • svartpeppar
  • 1 1/2 tsk torkad dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 st äggulor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala 200 g rotselleri. Skär rotselleri och 900 g potatis i små tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
  3. Äppelyoghurt: tärna 1 äpple så fint som möjligt. Lägg i en skål och blanda med 150g grekisk yoghurt, 1 1/2 tsk torkad dragon och 1 1/2 krm salt.
  4. Blanda 1 msk vitvinsvinäger, 2 tsk olivolja, 1 1/2 tsk honung och 2 krm salt i en salladsskål. Skär 1 förpackning hjärtsallad i tunna klyftor och blanda med dressingen i salladsskålen.
  5. Senapsblandning: finhacka 1 schalottenlök. Lägg i en skål och blanda med 1 1/2 msk dijonsenap, 2 äggulor och 1 krm salt.
  6. Skär ca 600 g fläskytterfilé i stora tärningar. Stek i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med 3/4 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Låt steka 5-6 minuter, eller tills köttet är genomstekt.
middagstips - matkasse.se
middagstips