Biff Greta med äppelyoghurt - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Biff Greta med äppelyoghurt
Du behöver:
- ca 600g fläskytterfilé
- 150 g grekisk yoghurt
- 1 frp hjärtsallad
- 1/2 ask persilja
- ca 900 g potatis
- 200 g rotselleri
- 1 schalottenlök
- 1 äpple
- 1 1/2 tsk honung
- 2-3 msk olivolja
- 2-3 krm salt
- svartpeppar
- 1 1/2 tsk torkad dragon
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 st äggulor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skala 200 g rotselleri. Skär rotselleri och 900 g potatis i små tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
- Äppelyoghurt: tärna 1 äpple så fint som möjligt. Lägg i en skål och blanda med 150g grekisk yoghurt, 1 1/2 tsk torkad dragon och 1 1/2 krm salt.
- Blanda 1 msk vitvinsvinäger, 2 tsk olivolja, 1 1/2 tsk honung och 2 krm salt i en salladsskål. Skär 1 förpackning hjärtsallad i tunna klyftor och blanda med dressingen i salladsskålen.
- Senapsblandning: finhacka 1 schalottenlök. Lägg i en skål och blanda med 1 1/2 msk dijonsenap, 2 äggulor och 1 krm salt.
- Skär ca 600 g fläskytterfilé i stora tärningar. Stek i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med 3/4 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Låt steka 5-6 minuter, eller tills köttet är genomstekt.
middagstips - matkasse.se
middagstips