Mongoliskt fläsk med sesamfrön, ingefära och mangosallad - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Mongoliskt fläsk med sesamfrön, ingefära och mangosallad
Mongoliskt fläsk med sesamfrön, ingefära och mangosallad recept

Ibland blir jag imponerad över hur mycket smak du kan skapa genom att blanda ihop några ingredienser. Detta mongoliska fläskrecept med en tjock och lättlagad sås kombineras perfekt med färskheten, sötman och syrligheten i mangosalladen. Som ett resultat får du en färgglad middag på mindre än 30 minuter. Ett kreativt vardagsrecept för att imponera på vänner och familj. Receptet på fläsket kommer ursprungligen från Linas Matkasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Husmanskost
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

Du behöver:

  • För servering:
  • Jasminris
  • sesamfrön
  • Huvudrätt
  • 1 bit ingefära (ca 2 cm)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit röd chili
  • 500 g fläskkotlett
  • 1 msk majsstärkelse
  • neutral olja
  • 100 ml vatten
  • 50 ml sojasås
  • ¾ msk socker
  • Mangosallad:
  • 2 mango, mogna, skalade och tunt skivade
  • 1/2 röd paprika, tunt skivad
  • 1/8 rödlök, tunt skivad
  • 1/8 dl färsk basilika, tunt skivad
  • 1/8 dl färsk koriander, grovhackad
  • 1/4 kopp limejuice, färskpressad (ca 2 lime)
  • 2 tsk vitt socker
  • 1 msk vegetabilisk olja eller annan neutral olja
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. I en torr stekpanna rosta sesamfrön tills de är gyllenbruna.
  3. Mongoliskt fläsk: Strimla fläskkotletten och lägg på ett fat. Blanda köttet med majsstärkelse. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek hälften av köttet på hög värme i ca 2 minuter tills köttet har en krispig yta på båda sidor. Överför till en tallrik. Stek resten av köttet på samma sätt och överför till tallriken. Låt woken stå. Tillsätt ingefära, vitlök och chili i woken, stek på medelvärme i ca 1 min. Tillsätt vatten, soja och socker. Låt koka ihop i cirka 1 minut tills såsen har en jämn konsistens. Tillsätt köttet och låt sjuda ytterligare 2 minuter. Vätskan ska koka ner och köttet ska vara lite karamelliserat. Strö över resten av salladslök och sesamfrön.
  4. Mangosallad: Kombinera alla ingredienser till mangosalladen i en stor skål. Kasta för att kombinera. Täck och förvara i kylskåp om du gör det i förväg eller använd det omedelbart.
  5. Till servering: Strö sesamfrön över fläsket och riset.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Mongoliskt fläsk med sesamfrön, ingefära och mangosallad
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder